YYKA. Σύσκεψη για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

ΥΥΚΑ1 Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, την πρόταση του Οργανισμού για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ευρεία συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε μέσα από διάλογο να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι «σήμερα παρέλαβα και την τρίτη πρόταση, η οποία επίσης τίθεται σε δημόσιο διάλογο. Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο. Όποιος μπορεί να συμβάλλει στην τελική απόφαση για το τι θα κάνουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα στην χώρα, να συμμετάσχει και να μιλήσει σε αυτή τη διαδικασία».

«Πρέπει ωστόσο να καταλήξουμε σε απόφαση μέσα σε ένα μήνα. Δεν είμαστε εδώ απλά για να εκφέρουμε άποψη. Και ό,τι αποφασίσουμε, πρέπει να το υποστηρίξουμε» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, προσθέτοντας:

«Έχουμε δύο μεγάλους λόγους να πετύχουμε. Ο πρώτος είναι να δώσουμε στον Έλληνα πολίτη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που του αξίζει, η οποία όλοι συμφωνούμε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να δουλεύει σωστά, αλλιώς αν πέσει –που δεν πρόκειται να τον αφήσουμε- θα μας πλακώσει όλους. Αυτό είναι ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα που πρέπει όλοι μας να κερδίσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *