Σύσκεψη για την αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα και τη δημόσια υγεία.

1bf306_PHOTO EKEPY 2Στο πλαίσιο διερεύνησης των επιδημιολογικών δεδομένων για την δημόσια υγεία από την αύξηση των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, συνεκλήθη από την αρμόδια Υφυπουργό, κ. Ζέττα Μακρή, σήμερα 15/10/2013 σύσκεψη στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ. με την συμμετοχή των συναρμόδιων Δ/νσεων του Υ.Υ. καθώς και του καθ. Πνευμονολογίας του Harvard Un., κ. Παναγιώτη Μπεχράκη και του καθ. του ΕΚΕΦΕ/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, κ. Κων/νου Ελευθεριάδη.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την πραγματοποίηση ενδελεχούς έρευνας από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα αναφορικά με την συσχέτιση των αυξημένων τιμών αιωρούμενων σωματιδίων, με την αύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής.

Η έρευνα συνεχίζεται ώστε να συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα έτος και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα τα οποία και θα ανακοινωθούν.

Η μελέτη πραγματοποιείται κατ’ αρχάς στην περιοχή της Αττικής σε συνεργασία με ΙΣΑ και ΙΣΠ και θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους) και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *