Νοσοκομειακοί γιατροί: «Νυχτομάγαζο» το υπ.Υγείας σε εποχή χλιδής!

νυκτομ'αζαγο copyκλικ στην εικόνα

Εξωφρενικό χαρακτηρίζει το γεγονός την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κρίση, η Task Force να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ για τη μελέτη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη χθεσινή αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 4,5 εκατ. ευρώ για την ΠΦΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ στην ομάδα δράσης του Ράιχενμπαχ μέσα από τις επιτροπές «υγείας εν δράση» για την υλοποίηση του σχεδίου. Ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να διαψεύσει το σχετικό έγγραφο της ανάθεσης λέγοντας ότι πρόκειται για διαγωνισμό ενώ τα χρήματα θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρείες που θα τον κερδίσουν και θα κληθούν να υλοποιήσουν το έργο.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας σε μια σκληρή δήλωσή του επισημαίνει ότι ο κ.Γεωργιάδης: «Είναι κέρβερος όταν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν στην υγεία των πολιτών. Όταν όμως πρόκειται για τις αμοιβές των επιτελών και των εγχώριων υποτελών της τρόικας τότε το υπουργείο Υγείας θυμίζει νυχτομάγαζο σε εποχή χλιδής, τότε που τα πεντοχίλιαρα χρησίμευαν και ως.. πετσετάκια».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας

βαρναβας

Ο κ.Βαρνάβας μιλά επίσης για εξωφρενικό γεγονός «να αμείβεται με 4,5 εκατ. ευρώ η μελέτη που θα διαλύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η οποία παραχωρείται κατευθείαν στην Task Force».

Εκτός αυτού αναφέρεται και στο διάλογο που είναι σε εξέλιξη με τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανασυγκρρότηση της ΠΦΥ λέγοντας ότι: «Είναι προκλητικό να μιλά για διάλογο και να ζητά απαντήσεις από τους ιατρικούς φορείς ο υπουργός Υγείας όταν όχι μόνον έχει προαποφασίσει τι θα πράξει, αλλά έχει αποφασίσει και πώς θα το πράξει, καθιστώντας τον οποιονδήποτε διάλογο προσχηματικό».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/5226

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *