ΙΣΑ. «Πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν οι εφημερίες των ιατρών του ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

ΙΣΑsmallΠρος την Διοίκηση του ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Κοιν. 1. Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

2. Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

3. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα

Αθήνα 14.10.2013

«Οι ειδικευόμενοι και οι πρώην εργαζόμενοι του ΙΚΑ έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας και το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο με το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την από 17/9/2013 επιστολή προς το ΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» (για την επιστολή πατήστε ΕΔΩ) αιτήθηκε να πληρωθούν οι ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ιατροί για τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Φεβρουαρίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

 

Πλην όμως οι ως άνω ιατροί παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι ειδικευόμενοι καθώς και οι ειδικευμένοι ιατροί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου – πρώην εργαζόμενοι ΙΚΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας. Η επίσχεση εργασίας συνιστά αναφαίρετο προσωποπαγές δικαίωμα των εργαζομένων, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης άσκησής του, δηλαδή της αξιόλογης καθυστέρησης της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του εργοδότη, ανεξάρτητα από το αν η καθυστέρηση οφείλεται σε δυστροπία του.

 

Επειδή οι ιατροί αυτοί είχαν συμπεριληφθεί στο κατατεθειμένο πρόγραμμα εφημεριών έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις κλινικές του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να πρέπει να καλύπτουν τις εφημερίες μόνο το υπόλοιπο υπάρχον προσωπικό.

 

Ενόψει των ανωτέρω ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επανέρχεται στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα και σας καλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ως άνω ιατρών , ώστε να επανέλθει άμεσα στην εργασία του το προσωπικό που έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας.

 

Το πρόβλημα αυτό πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί διότι δεν είναι δυνατό το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *