Παναρκαδικό Νοσοκομείο. «Αν δεν αποδεχθούν τη δωρεά μου στο Νοσοκομείο για το αιμοδυναμικό, θα διαθέσω τα 600.000 € σε άλλους σκοπούς»

Παναρκαδικό ΝοσοκομειοΜία πολύ μεγάλη δωρεά κινδυνεύει να χαθεί για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, γεγονός που εγείρει μεγάλα ερωτήματα και απορίες…

Η κυρία Γ. Γκουντάνη, τα τελευταία 2 χρόνια, προσπαθεί να δωρίσει ένα ποσό πάνω από 500.000 ευρώ, προκειμένου το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να αποκτήσει ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Κι όμως η κα. Γκουντάνη η οποία έχει μεγαλώσει στο εξωτερικό και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα ταλαιπωρείται απίστευτα από το Ελληνικό Κράτος!

Αυτή τη στιγμή λείπει ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό τμήμα στα πλαίσια λειτουργίας του καρδιολογικού τμήματος, για να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα (πλην ορισμένων στην Καλαμάτα).

 

Το αιμοδυναμικό θα καλύπτει περιστατικά για όλη την Πελοπόννησο και στόχος είναι να λειτουργήσει και να σώσει πολλές ζωές.

 

Η κα Γκουντάνη ξεκαθαρίζει μέσα από το «Καλημέρα Αρκαδία» ότι «αν δεν αποδεχθούν τη δωρεά μου, θα την αποσύρω και θα διαθέσω τα χρήματα για άλλους σκοπούς». Έχει ακούσει πολλές υποσχέσεις, αλλά προς το παρόν, λύση δεν έχει βρεθεί. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει είναι να υπάρχει ειδικό προσωπικό για να μην πάνε χαμένα τα λεφτά και αχρηστευθεί το μηχάνημα.

 

Το kalimera-arkadia.grέχει ασχοληθεί ξανά με αυτή την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και χαρακτηριστικά παραθέτουμε το ρεπορτάζ μας που αναρτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2013: «Σε δωρεά ενός σύγχρονου αιμοδυναμικού εργαστηρίου θα προβεί η κυρία Γκουντάνη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 

Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2012 και σύμφωνα με προσωπική εκτίμηση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ελένης Σιουρούνη θα εγκαινιαστεί πριν το Πάσχα.

 

Αρχικά η δωρήτρια ζήτησε να της γνωστοποιηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου με σκοπό τη δημιουργία κάποιου τμήματος που να έχουν ανάγκη οι ασθενείς. Έτσι η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με κάποιους γιατρούς κατέληξε ότι λείπει ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό τμήμα στα πλαίσια λειτουργίας του καρδιολογικού τμήματος, για να γίνονται οι στεφανιογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν μόνο στην Αθήνα.

 

Για τη διασφάλιση του οικονομικού κόστους της δωρήτριας αλλά και της σιγουριάς του νοσοκομείου ότι θα αποκτήσει το καλύτερο μηχάνημα στην καλύτερη τιμή, η διοίκηση του νοσοκομείου βοήθησε την δωρήτρια στη διερεύνηση της αγοράς με τεχνικές προδιαγραφές που έλαβαν από την επιτροπή προμήθειας υγείας, ώστε να βρεθεί το καταλληλότερο μηχάνημα.

 

Πλέον η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο όσο αφορά τις εγκρίσεις, έχει διερευνηθεί και το κόστος συντήρησης του μηχανήματος εφόσον χρησιμοποιηθεί και αυτή τη βδομάδα, το πολύ την επόμενη, θα υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του γιατί πρόκειται για ένα εργαστηριακό συγκρότημα μηχανημάτων που συνοδεύεται από κάποιες κτηριακές επεμβάσεις. Οι εργασίες απαιτούν ένα διάστημα των τριών μηνών για να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσει η λειτουργία του, σύμφωνα με τη διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Ελένη Σιουρούνη.

 

Η απόκτηση αυτού του μηχανήματος θα φέρει ανακούφιση σε πολλούς Αρκάδες (και όχι μόνο), που το έχουν ανάγκη και μέχρι τώρα ταλαιπωρούνταν και ξοδεύονταν για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στην Αθήνα.»

 

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *