Άδειες για 76 όπλα από το Δαφνί και τον χρυσαυγίτη ψυχίατρο. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη

paraschakis2Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένας υποψήφιος βουλευτής και ένας δημοτικός της σύμβουλος κυκλοφορούν και οπλοφορούν σε ολόκληρη την Ελλάδα χάρη στα πιστοποιητικά ψυχικής υγείας που έχει υπογράψει και παράσχει ο ψυχίατρος Κωνσταντίνος Παρασχάκης.

Πρόκειται για τους βουλευτές Αθήνας Ηλία Παναγιώταρο, Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα και Θεσσαλονίκης Πολύβιο Ζησιμόπουλο, τον υποψήφιο ΧΑ Φθιώτιδας Απόστολο Γκλέτσο και τον δημοτικό σύμβουλο που αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο στο δήμο Αθηναίων, Ιωάννη Βουλδή.

Όπως δημοσιεύει το “Έθνος”, ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν λάβει πιστοποιητικό ικανής ψυχιατρικής κατάστασης βρίσκεται και το όνομα του πατέρα κατηγορουμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που σήμερα έχει προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί, από την 1η Ιανουαρίου του 2012 έως τις 26 Ιουνίου του 2013 έχουν εκδοθεί συνολικά 76 πιστοποιητικά, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθεί η άδεια για τα όπλα.

Στα χέρια των ειδικών βρίσκεται και ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων και των προσώπων στους οποίους έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά, που επίσης ελέγχονται.

“Πρωταγωνιστής” στον αριθμό των πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής στη λίστα, είναι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι.

Ο “Δρ. Ψυχώ”

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί σε πόσα από αυτά “φιγουράρει” η υπογραφή του κ. Παρασχάκη, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι η πλειοψηφία έχει εκδοθεί με την ευθύνη του.

Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις ανοιχτά φιλοχουντικές απόψεις του. Σε τηλεοπτική εκπομπή που είχε πάει ως καλεσμένος, δήλωσε πως “εγώ σαν Κώστας Παρασχάκης κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας, να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών”.

Για τις απόψεις του που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Δεν είναι το μόνο θέμα, ωστόσο, για το οποίο έχει καταγγελθεί.

Σε επιστολή που είχε στείλει τον Μάιο του 2012 ο διευθυντής της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου είχε καταγγείλει πως ο συγκεκριμένος διευθυντής ψυχίατρος του ΨΝΑ “έδωσε, στη διάρκεια της εφημερίας, δυο πιστοποιητικά για έκδοση άδειας οπλοφορίας και μάλιστα σε δυο άτομα των οποίων και μόνον η όψη, όπως ελέχθη, τραβούσε, τουλάχιστον, την “προσοχή”, θέτοντας ανοιχτά το ζήτημα της έκδοσης πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας.

Ο κ. Παρασχάκης είχε χορηγήσει βεβαίωση και στην Θ. Σκορδέλη για να μπορέσει να εξασφαλίσει αναβολές για τις δίκες της σχετικά με επιθέσεις σε μετανάστες. Στη βεβαίωση ανέφερε ότι η Σκορδέλη έπασχε από “κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής”.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Όπως αποκάλυψε η έρευνα του επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο ψυχίατρος δεν είχε υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2010, 2011 και 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η πρόταση να διακοπεί άμεσα η ΕΔΕ που διενεργείται σε βάρος του και τα στοιχεία να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προκαλεί εντύπωση

Στη λίστα με τον αριθμό των πιστοποιητικών ψυχικής υγείας, που έχουν εκδοθεί από αντίστοιχες κλινικές της χώρας, εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των αδειών από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμονας”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 28 πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί από 1ης/1/2013 έως και 3/10/2013, μέσα σε 9 μήνες δηλαδή, για άδεια κατοχής πυροβόλου ή κυνηγετικού όπλου ή εκρηκτικών μηχανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, έχει ξεκινήσει να διαβιβάζει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

Τα ονόματα είχαν αρχικά ζητήσει 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο. Η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά από το περιστατικό κατά του δημάρχου Αθηναίων από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και μετά την εκπυροσοκρότηση του όπλου του βουλευτή επίσης της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα των γιατρών, το νοσοκομείο και ο αριθμός πιστοποιητικών που ο κάθε ένας υπέγραψε.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *