Mε επικουρική φαρμακοποιό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

farmakopoiosΣτην αναμονή για περίπου ενάμιση χρόνο βρισκόταν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την πρόσληψη επικουρικού φαρμακοποιού και η λύση ήρθε μόλις την Τρίτη, οπότε προσλήφθηκε και τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση επικουρική φαρμακοποιός, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, στη θέση επικουρικού φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας προσλήφθηκε η φαρμακοποιός από την Πάτρα, Χριστίνα Αντωνοπούλου, η οποία είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής Πατρών.

Θα συμβάλει τα μέγιστα

Η συγκεκριμένη πρόσληψη αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο μέχρι τώρα λειτουργούσε με δύο βοηθούς φαρμακοποιούς παρά το μεγάλο όγκο εργασίας, αλλά και την ευθύνη που απαιτείται για την σωστή λειτουργία του φαρμακείου.

Την κα Αντωνοπούλου υποδέχτηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Παπαθεοχάρη, η οποία μιλώντας στο patrisnews.com επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρόσληψη θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση λειτουργίας του φαρμακείου του Νοσοκομείου, στη βέλτιστη αξιοποίηση πόρων και στην ορθολογική διαχείριση του φαρμάκου.

Η τελευταία φορά που υπηρέτησε επικουρικός φαρμακοποιός στο Νοσοκομείο ήταν τον Φεβρουάριο του 2012 και μόλις για 40 ημέρες και έκτοτε οι ανάγκες καλύπτονταν από τις δύο βοηθούς φαρμακείου.

Όπως τόνισε η κα Παπαθεοχάρη, είναι άκρως αναγκαία η παρουσία φαρμακοποιού για τη λειτουργία του φαρμακείου του Νοσοκομείου, το οποίο δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών, αλλά καλύπτει και ανάγκες σε φάρμακα για τους απόρους και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πολλές φορές.

Παράλληλα, διαχειρίζεται τα εμβόλια, καθώς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας διενεργεί εμβολιασμούς απόρων και ανασφάλιστων παιδιών της περιοχής ευθύνης τους, είτε κατόπιν προμήθειας εμβολίων από το φαρμακείο, είτε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εμβολιασμών απόρων και ανασφάλιστων παιδιών και εφήβων του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, συστηματικά κατά έτος εμβολιάζονται όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» που φιλοξενούνται στο σπίτι της Κυλλήνης.

Στο μεταξύ το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ενισχύεται με έναν επικουρικό κατηγορίας ΥΕ βοηθ. Υγ/κου προσωπικού ειδικότητας μεταφορέων ασθενών, με έναν επικουρικό κατηγορίας ΔΕ τεχνικού ειδ. Ηλεκτρολόγων και με έναν επικουρικό κατηγορίας ΔΕ βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων (παρασκευαστών).

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)http://www.patrisnews.com/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *