Έδωσε ζωή σε επτά συνανθρώπους της

Το κορίτσι είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Όταν οι γιατροί διέγνωσαν τον εγκεφαλικό θάνατό της, οι γονείς της έλαβαν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, προκειμένου να σωθεί η ζωή επτά συνανθρώπων μας.
Αμέσως στήθηκε γέφυρα ζωής, προκειμένου να γίνει εγκαίρως η λήψη των οργάνων και να σταλούν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η καρδιά του κοριτσιού εστάλη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ήπαρ και ο ένας νεφρός στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος νεφρός επίσης σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι κερατοειδείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και οι πνεύμονες σε νοσοκομείο του Μιλάνου της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, λήπτρια της καρδιάς είναι μια 48χρονη γυναίκα, ενώ λήπτης του ήπατος ένας 45χρονος, ο οποίος έπασχε επί δέκα χρόνια από κίρρωση του ήπατος και η κατάστασή του είχε χειροτερέψει. Η μεταμόσχευση ήπατος ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία, ενώ αργά χθες βράδυ επρόκειτο να γίνει και η μεταμόσχευση νεφρού.

Της Νικολέττας Μπούκα
bouka@makthes.gr

http://www.makthes.gr/news/reportage/80353/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *