Οι γιατροί της Ιεράπετρας ζητούν το νόμιμο: Την διατήρηση όλων των θέσεων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

ιεραπετρα νοσ.Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για αλλαγή ρόλου των μικρών νοσοκομείων και τις διάφορες άστοχες προτάσεις του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ.Νικολαράκη καθώς και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ.Αναστασάκη είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις κάτωθι ανακοινώσεις.

Η μόνη πρόταση όπως αυτή έχει προκύψει από την πρόσφατη συνέλευση των ιατρών στις 5/10/2013 είναι η διατήρηση του οργανογράμματος του Γ.Ν.-Κ.Υ.Ιεράπετρας όπως αυτή ορίζεται από τηνΥα/οικ.105343 αρ.φύλλου2923 της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με ημ.31/10/2012 και η ενίσχυση του αριθμού των ιατρών σύμφωνα με την πρόταση του πρώην υποδιοικ. Κ Μαρκόπουλου προς τον τότε υπουργό Υγείας.

Η συνολική αυτή πρόταση περιλαμβάνει την στελέχωση με:

Παθολόγους 4

Καρδιολόγους 4

Παιδιάτρους 4

Πνευμονολόγους 2

Ορθοπεδικούς 3

Γ.ι. 2

Χειρουργούς 4

Μ/Γ 2

Ακτινοδιαγνώστες 3

Οδοντιάτρους 3

Ιατρικής Βιοπαθολογίας 3

Οφθαλμιατρικής 2

Αναισθησιολόγους 4

Ω.Ρ.Λ. 2

Ο συνολικός αριθμός των ειδικευμένων ιατρών που χρειάζεται το Γ.Ν-Κ.Υ.Ιεράπετρας είναι 45 για να λειτουργήσει ασφαλώς και να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες της Ιεράπετρας. Κάθε άλλη πρόταση μας βρίσκει αντίθετους και μας βάζει σε σκέψεις για υπονόμευση της διατήρησης του ρόλου του Νοσοκομείου μας.

Λυπούμαστε που ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου δεν είναι γνώστης της πραγματικότητας κάνοντας λόγο για ανύπαρκτες διαμάχες των Κ.Υ. του νομού Λασιθίου, για συνέχιση λειτουργίας κλινικών που δεν λειτουργούν, για βασική κλινική την Ορθοπεδική που ουδέποτε ήταν κλινική αλλά τμήμα και πολλές άλλες ανακρίβειες.

Λυπούμαστε που ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με μεγάλη ευκολία δίνει ιατρούς κάποιων ειδικοτήτων βορά στο Γ.Ν.ΑΝ. λες και μας περισεύουν.

Λυπούμαστε για την μόνιμη αναφορά και έπαινο σε μόνο μία ειδικότητα μια που όλοι οι συνάδελφοι έχουν προσφέρει εξίσου στην διατήρηση της ύπαρξης του νοσοκομείου.

Λυπούμαστε για την παντελή αδιαφορία όλων προς το Κ.Υ. που πάντα ήταν εκεί όλες τις μέρες του χρόνου προσπαθώντας να καλύψει τις τρύπες που αυτοί που τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες ,είχαν εντέχνως δημιουργήσει.

Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας περνάει την πιο δύσκολη περιοδό του. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποστρατευτεί ή μετακινηθεί 8 ιατροί και μέχρι τέλους του χρόνου αναμένονται να αποχωρήσουν άλλοι 2. Αυτό συνεπάγεται σε μια μείωση της τάξης του 30%. Καινούργιοι ιατροί παρά τις εξαγγελίες δεν έχουν έρθει. Καμία από τις κλινικές δεν μπορεί να λειτουργήσει ολόκληρο το μήνα.

Η επισκεψημότητα έχει αυξηθεί κατά 30% οπότε μαθηματικά πλέον καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος. Ακόμη το μπλοκάρισμα των θέσεων των ειδικευομένων ιατρών καθώς και η παντελής έλλειψη αγροτικών ιατρών επιτείνουν το πρόβλημα.

Οι ιατροί της Ιεράπετρας ζητούν το νόμιμο. Την διατήρηση όλων των θέσεων του οργανισμού των ιατρών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, την διατήρηση του ρόλου του Νοσοκομείου ως Γενικό Νοσοκομείο και την ενίσχυσή του για να εφημερεύουν οι κλινικές κάθε μέρα όλο το χρόνο ώστε ο πολίτης της Ιεράπετρας να έχει την Υγεία που του αξίζει.!

Δελτίο τύπου τριμελούς επιτροπής ιατρών του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας.

http://www.hxonews.gr/index.php/topika/8302-2013-10-11-08-34-29

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *