“Πράσινο φως” από Γεωργιάδη για το πολυώροφο του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας

αγιος ανδρεας νοσοκ.Το θέμα της αποκατάστασης του πολυώροφου κτιρίου του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και ο κίνδυνος να χαθούν οι σχετικές πιστώσεις απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ο Υπουργός Υγείας φέρεται να κατανόησε τη σημαντικότητα του έργου για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα και να έδωσε το ‘πράσινο φως” ώστε να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια και να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

Η καθυστέρηση στην υπογραφή φαίνεται να προέκυψε από την κατάργηση της ΔΕΠΑΝΟΜ και τη σύσταση της “Ανώνυμης Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές”.

Το καμπανάκι του κινδύνου για την απώλεια των πιστώσεων για την αποκατάσταση του πληγωμένου κτιρίου από τον μεγάλο σεισμό του 2008 έθεσε προ ημερών στον Υπουργό ο Απόστολος Κατσιφάρας, με σχετική επιστολή που του απέστειλε.

 

Το θέμα αναδεικνύει με συνεχείς παρεμβάσεις του και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, , η διοίκηση του οποίου θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Υπουργό Υγείας.

 

Το έργο αποκατάστασης του κτιρίου έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο προϋπολογισμός του είναι 20.737.217 ευρώ και φορέας υλοποίησης η πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ και νυν Ανώνυμη Εταιρεία Κτιριακές Υποδομές.

http://www.thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *