Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. “Καυτό” πόρισμα για Διοικητή και Διευθυντή

ριοΤουλάχιστον δύο υγειονομικούς παράγοντες καίει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για τον θάνατο του 72χρονου από τη Μανωλάδα που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, αναμένοντας να βρεθεί γιατρός για να τον αντιμετωπίσει. Το πόρισμα που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, φέρεται ότι ζητά διερεύνηση ευθυνών τόσο για τον διοικητή του ΠΓΝΠ Απόστολο Λέτσιο όσο και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Ιωάννη Τσολάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, προκύπτει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όφειλε να δεχτεί το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση για την αντιμετώπισή του.

Κι αυτό παρ’ ότι οι κύριοι Λέτσιος και Τσολάκης επισήμαναν κατά τον χρόνο του συμβάντος ότι δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση του περιστατικού λόγω έλλειψης χειρουργικού τραπεζιού, επειδή υπήρχαν προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία και αδυναμίας άμεσης συγκρότησης της απαιτούμενης ιατρικής ομάδας που επιβάλλει η αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 72χρονος είχε μεταφερθεί επειγόντως το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Οι γιατροί του εκεί νοσοκομείου επικοινώνησαν με το ΠΓΝΠ προκειμένου να μεταφέρουν το περιστατικό, δεδομένου ότι μόνον το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην ευρύτερη περιφέρειά μας διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική, άσχετα με το εάν δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα. Η απάντηση που πήραν, όμως, ήταν αρνητική καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν υπήρχε δυνατότητα αντιμετώπισής του. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους κράτησαν μέχρι το μεσημέρι, οπότε και ο ασθενής κατέληξε.

«Εμείς εγκαίρως έχουμε ενημερώσει ότι μόνον τις ημέρες γενικής εφημερίας υπάρχει αγγειοχειρουργός στο νοσοκομείο. Ολοι το γνωρίζουν και τα τοπικά και τα κεντρικά όργανα. Ολοι τους γνωρίζουν επίσης την ανάγκη ανάπτυξης της κλινικής, καθώς οι 3 υπάρχοντες γιατροί αδυνατούν να καλύψουν όλη την Περιφέρεια» είχε υποστηρίξει ο κ. Τσολάκης.

Στο θέμα είχε παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Απόφαση, την οποία είχε πάρει και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας. Μάλιστα είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που παραδόθηκε πόρισμα και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα.

Το τι θα επακολουθήσει από δω και πέρα, αναμένεται να αποφασιστεί σε επίπεδο υπουργείου.

Μαρίνας Ριζογιάννη

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=136527&srv=4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *