Αδωνις Γεωργιάδης: «Τραγωδία η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου»

αδωνις«Αποκαρδιωτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, την κατάσταση που επικρατεί με το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς όπως χαρακτηριστικά σχολίασε την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι κωμωδία… Είναι τραγωδία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πώς υπάρχει σχέδιο υπό εκπόνηση και πώς είναι μεταξύ των βουλευτών που έχει υπογράψει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μέσα στο Κοινοβούλιο, μία πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

«Η χώρα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα» είπε για τον αντικαπνιστικό νόμο ο Αδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε: «Οταν ο υπουργός Υγείας πηγαίνει στην Ευρώπη, το πρώτο πράγμα που του λένε οι άλλοι υπουργοί Υγείας είναι γιατί η Ελλάδα έχει μείνει τόσο πίσω στην εφαρμογή του νόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει και τίποτα. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάσω με τον κ. Μπεχράκη τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει ότι έχει μειωθεί το κάπνισμα για διάφορους λόγους, αλλά όχι πάντως στο βαθμό που θα το θέλαμε.Εκπονούμε σχέδιο και είμαι από τους βουλευτές που έχουμε υπογράψει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ανδρέα Ψυχάρη. Πιστεύω ότι η εικόνα είναι αποκαρδιωτική».

 

Ο ίδιος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για το μέτρο εισιτηρίου 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο έχει ήδη ψηφίσει το μέτρο!

 

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θα ψηφίσει. Είπε ότι δεν θα ψηφίσει; Δεν χρειάζεται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη. Την έχει ψηφίσει! Είναι ψηφισμένο μέτρο, από τον Νοέμβριο του 2012!» τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Είπαμε ότι θα την επανεισάγουμε στη Βουλή μόνον εάν το μέτρο είναι να το κάνουμε ηπιότερο. Από 1/1/2014 ισχύει το 25ευρο. Δεν ισχύει, όμως, το μέτρο γι’ αυτόν που πάει να κάνει αιμοκάθαρση. Το μέτρο είναι μόνον για όσους κάνουν εισαγωγή. Δηλαδή, για όποιον πιάσει κρεβάτι και διανυκτερεύσει έστω και μια μέρα»

 

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην κινητικότητα, η οποία στην Υγεία, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή. «Σήμερα παραλαμβάνουμε από το ΑΣΕΠ τον ονομαστικό κατάλογο όλων των προσώπων που θα μπουν στη θέση τους την ερχόμενη εβδομάδα. Από αύριο τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να στέλνουν στους ανθρώπους τα χαρτιά για τη νέα τους θέση, ώστε να παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

http://www.tanea.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *