Άδωνις προς συνδικαλιστές: «Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω»

αδωνις«Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω». Με αυτήν τη φράση απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα», το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους κατοίκους, που έδειξαν υπομονή, καθώς τους αναστάτωσε -όπως είπε- η διαδικασία της διαθεσιμότητας και προσέθεσε: «Πιστεύω σε διάστημα όχι ανώτερο των δεκαπέντε ημερών, θα παρουσιάσουμε και ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεως, πέρα των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, του νοσοκομείου».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχει παραδοθεί από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν από τα απόγευμα στο site του ΑΣΕΠ και του υπουργείου. «Απολύσεις μηδέν», τόνισε με έμφαση ο κ. Γεωργιάδης και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσουν, αν όχι σήμερα από αύριο, να εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις, που σημαίνει ότι από την άλλη εβδομάδα τοποθετούνται όλοι στις νέες τους θέσεις.

Ανακοίνωσε δε ότι την ερχόμενη βδομάδα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, ανά ημέρα της διαθεσιμότητας που λήγει σήμερα. Όπως τόνισε «θα δούμε αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε την οποιαδήποτε μεγαλύτερη υπερφόρτωση σε σχέση με πέρυσι, τις ίδιες ημέρες, λόγω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας».

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα είπε ότι σύντομα θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα δημιουργηθεί μονάδα χρονίως πασχόντων.

«Τα εργαστήρια λειτουργούν και νομίζω ότι θα είμαι σε θέση τις επόμενες μέρες να παρουσιάσω και κάτι ακόμα, επιπλέον καλύτερο», τόνισε όταν ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών τον διέκοψε για να πει:

 

«Θέλω να πω οπωσδήποτε δυο πράγματα, να καταγραφούν. Πρώτον, σε σχέση με τις διαθεσιμότητες και γιατί επέμενε τόσο πολύ και στο στοίχημα, γιατί ήταν σίγουρος, μας το είχε πει μάλιστα στην πρώτη συνάντηση που κάναμε ότι, παιδιά αφήστε να περάσει το πρώτο κύμα κλεισίματος των νοσοκομείων, εσείς δεν θα κινδυνεύσετε, γιατί πρέπει να πάω μετά στο δεύτερο κύμα που θα είναι τα μικρά νοσοκομεία της επαρχίας και τα μεγάλα της Αθήνας. Εκεί λοιπόν θα έρθουν χιλιάδες απολύσεις, οι 15.000 απολύσεις που θα έρθουνε του χρόνου και θα είναι απολύσεις από το χώρο της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεύτερον…»

 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Υγείας: «Αυτό δεν είναι δήλωση είναι ολόκληρη συνέντευξη. Πάμε στην ουσία. Εσύ έλεγες θα υπάρξουν απολύσεις. Εγώ έλεγα δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Μηδέν απολύσεις. Το ίδιο που έλεγα για σας εδώ το ίδιο λέω και για την επαρχία. Αυτό το οποίο είπατε ποτέ δεν το έχω πει. Ήταν μεγάλο ψέμα, αλλά για να μη χάνουμε χρόνο λέω: Καμιά απόλυση και στην επαρχία! Η χώρα θα προχωρήσει παρά τη γκρίνια. Και εγώ ήρθα σήμερα εδώ, ημέρα που έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις, γιατί εκεί στο Υπ. Υγείας, έχουν μαζευτεί οι λίγοι που επιμένουν στην γκρίνια. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω».

 

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

http://www.zougla.gr/politiki/article/adonis-pros-sindikalistes-i-griniarides-8a-minoun-piso-%20800424

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *