Skip to main content

Γιατί ο Άδωνις θα πουλά…φάρμακα και όχι βιβλία;

αδωνιςΣε εκδήλωση για το ελληνικό φάρμακο που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε μια κατάμεστη αίθουσα αθλητικών εγκαταστάσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης τα έδωσε όλα. Τι είπε για τα βιβλία που πουλά, το ελληνικό φάρμακο αλλά και τι σκοπεύει να κάνει για να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

 

 

 

Μια μάλλον …τηλεοπτική εμφάνιση του Άδωνι Γεωργιάδη απόλαυσαν το βράδυ της Πέμπτης όσοι παραβρέθηκαν στο Μπάντμιντον σε εκδήλωση της ΠΕΦ για το ελληνικό φάρμακο.

 

Οι περίπου 3500 παραβρισκόμενοι είδαν τον υπουργό Υγείας να σηκώνεται και να ξανασηκώνεται στο πόντιουμ είτε για να συμπληρώσει είτε για να απαντήσει σε ομιλητές.

 

 

Τον είδαν να εμφανίζεται ως ο πιο θερμός υποστηρικτής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αλλά ως φανατικός των ελληνικών φαρμάκων. Να ανταπαντά με χιούμορ προκαλώντας γέλια στο κοινό αλλά και να ξεγλιστρά σε σοβαρά θέματα που αφορούν στην φαρμακευτική πολιτική. Εκεί όμως που δε φαίνεται να βοήθησε η τηλεοπτική του εμπειρία ήταν όταν τα «άκουσε» για τα καλά από Έλληνες φαρμακοβιομηχάνους για τις ελλείψεις που παρουσιάζει το σύστημα εγκρίσεων αλλά και τις ταλαιπωρίες που προκαλεί στην αγορά η γραφειοκρατική διαδικασία της τιμολόγησης.

 

 

Ο κ.Γεωργιάδης επιχείρησε να εντυπωσιάσει τα μέλη της ΠΕΦ λέγοντας εξαρχής ότι είναι συμφέρον όλων να πάει ακόμα καλύτερα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και λόγω «ιδιοσυγκρασίας δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνω ότι μπορώ» είπε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα δε δίστασε να πει και τι θα κάνει ο ίδιος για να στηρίξει τις ελληνικές εταιρείες:

 

 

«Υπόσχομαι πως όταν θα φύγω από το Υπουργείο θα έχω πουλήσει, σε εισαγωγικά με τις αποφάσεις μου, περισσότερα ποιοτικά γενόσημα φάρμακα από ότι βιβλία έχω πουλήσει στη ζωή μου». 

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δεμος έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν μιλάμε για ελληνικό γενόσημο ή γενόσημο ελληνικής παραγωγής αλλά για Ελληνικό Φάρμακο.

 

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει κάνει άλματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια», είπε σημειώνοντας πως απασχολεί, άμεσα και έμμεσα πάνω από 50 χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ 2000 και 2010 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, στον κλάδο της μεταποίησης.

 

 

Μάλιστα, η συμβολή του κλάδου στην εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα ακολούθησε ανοδική πορεία φτάνοντας το 10% του συνόλου, το 2010.

 

Εκτιμάται μάλιστα ότι για κάθε € 1.000 που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά € 3.420.

 

 

Κατά τον κ. Δέμο, η Τρόικα πιέζει στο Φάρμακο, όχι γιατί «είμαστε τα κακά παιδιά αλλά για πρόκειται για στρατηγική επιλογή», καθώς αποτελεί τον τελευταίο από τους τρείς πυλώνες για την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας μιας χώρας, μαζί με τους κλάδους τροφίμων και ενέργειας, που έχουν ήδη πληγεί.

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δέμος στο βήμα της εκδήλωσης

 

 

Αναφερόμενος στη συνταγογράφηση βάσει δραστικής, υποστήριξε πως με την αφαίρεση της ονομασίας του φαρμάκου «ξαναμοιράζετε η τράπουλα» και ξεκαθάρισε πως το Ελληνικό Φάρμακο είναι ιστορία και όνομα. Μάλιστα επιμένοντας στα επώνυμα φάρμακα ο κ.Δέμος είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος είναι περήφανος για το όνομά του και δε θα ήθελε να αφαιρεθεί από τις ετικέτες της συσκευασίας.

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ αναφερόμενος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σημείωσε ότι στη χώρα μας έφθασε από το πρώτο διάστημα στο 92%, όταν στην Ελβετία είναι μόλις στο 32%.

 

Εκεί ήταν που ο Άδωνις Γεωργιάδης ξανασηκώθηκε στο βήμα ως άλλος… υποστηρικτής της τρόικας, λέγοντας ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ετοιμαζόταν από την εποχή Σημίτη και έπρεπε να έρθει η τρόικα για να εφαρμοστεί.

 

 

 

Δε συγκρατήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ξανασηκώθηκε στο βήμα όταν μιλούσε ο Δ.Δέμος

 

 

Και εκεί ήταν που ο κ. Δέμος συμπλήρωσε με νόημα ότι παρότι αρχικά κάποιοι επιδίωκαν να δοθούν 20 εκατ. για να στηθεί το σύστημα τελικά εκείνος ο άνθρωπος που το δημιούργησε με 500.000 ευρώ απολύθηκε λίγο καιρό μετά την εφαρμογή της.

 

 

Όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης τα άκουσε για τα καλά από τον Θανάση Γιαννακόπουλο επίσης μέλος της ΠΕΦ ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης δε δίστασε να βάλει για τα καλά «χέρι» στον Άδωνι Γεωργιάδη μιλώντας για τη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τον κλάδο. «Μια σελίδα θέλει 6 μήνες για να παραδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας. «Δεν θέλω χρήματα. Έχω για να ζήσουν 15 γενιές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας χειροκροτήματα στο κοινό.

 

 

Ο Γ.Γ. της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος από την πλευρά του σημείωσε κοιτώντας το κοινό όπου βρίσκονταν περίπου 3000 εργαζόμενοι της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ότι θα πρέπει να τους κοιτάξουμε και να σκεφτούμε το μέλλον του κλάδου. «Ενώ ως χώρα τρέχουμε στο εξωτερικό για να βρούμε επενδυτές δεν κοιτάμε μέσα στην Ελλάδα τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που επενδύουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κάτσος για να συμπληρώσει: «Σήμερα 1 στους 3 ανθρώπους παγκοσμίως παίρνει φάρμακο made in Greece και είμαστε περήφανοι γι αυτό» κατέληξε μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

Ο Γ.Γ. της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος στο βήμα της εκδήλωσης

 

 

Την εκδήλωση της ΠΕΦ για το ελληνικό φάρμακο συντόνισε η Εύα Καιλή η οποία μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις

 

  Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
http://iatropedia.gr/articles/read/5199

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *