Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ: “Το παιχνίδι είναι στημένο”

eopyy ergasthriak.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ δηλώνει “υπέρ μια μεταρρύθμισης που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, με αξιοποίηση όλων των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, όλου του προσωπικού, ιατρικού και υγειονομικού και ενίσχυσή του”.

Αναλυτικά, αναφέρει:

Το ξεπούλημα των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας, είναι ένα προαποφασισμένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Αρχίζουμε και διαπιστώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για ένα και μόνο λόγο. Να λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος για την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Με την δημιουργία του κάποιοι ανακουφίστηκαν. Κλινικές, μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, ασφαλιστικές εταιρίες, πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους. Τα οργανωμένα συμφέροντα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο και οι επιτροπές που συστάθηκαν μαζί με την Task Force τους δίνουν μασημένη τροφή. Αφού έχουν αφήσει τις Μονάδες Υγείας χωρίς υλικά, αντιδραστήρια, μηχανήματα και αναλυτές, μιλάνε για την αξιολόγηση των δομών.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι εκροές των ασφαλισμένων, είτε για εξέταση, είτε για διαγνωστικές εξετάσεις – εκτός των δομών του ΕΟΠΥΥ – στοιχίζουν ακριβά και είναι ασύμφορες. Τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ είναι το ανάχωμα των τιμών στην αγορά των υπηρεσιών από ιδιώτες, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση και οικονομικό μαρασμό.

Ο κάθε νοικοκύρης θα φρόντιζε πρώτα να αξιοποιήσει τις δομές του και μετά να κάνει την όποια μεταρρύθμιση. Με την μή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς μηχανοργάνωση και με την διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι Μονάδες Υγείας να μην έχουν την προσβασιμότητα που όφειλαν να έχουν.

Οι ασφαλισμένοι ήδη έχουν βάλει βαθιά το χέρι την τσέπη και είναι βέβαιο πως θα το βάλουν ακόμη περισσότερο.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των Δημόσιων Δομών και να είναι σίγουροι ότι θα το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί η πρόσβαση των ασφαλισμένων στις δομές υγείας, που ουσιαστικά καταργεί και την φαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς οι εργαστηριακοί με τις μελέτες και τις προτάσεις μας για τα εργαστήρια, έχουμε βάλει πλάτη και το Υπουργείο οφείλει να αξιοποιήσει τις εργασίες μας. Είμαστε παρόντες.

Η κυβερνητική πολιτική διαλύει την δημόσια υγεία απαξιώνοντας τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα δημόσια νοσοκομεία.

Ζητάμε ικανή χρηματοδότηση των δομών της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ενίσχυση με ιατρικό, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και αξιοποίηση και ενίσχυση των εργαστηρίων (μικροβιολογικά, ακτινολογικά, οδοντοτεχνικά)με απρόσκοπτη και διαρκή τροφοδοσία με υλικά, αντιδραστήρια και αναλυτές.

 

Είμαστε υπέρ μια μεταρρύθμισης που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Πρέπει όμως να δούμε και τους πληθυσμούς σε αστικές – νησιωτικές περιοχές καθώς και απομακρυσμένες, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην αισθάνονται παραμελημένοι.

Αξιοποίηση όλων των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αξιοποίηση όλου του προσωπικού, ιατρικού και υγειονομικού και ενίσχυσή του.

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι Γιατροί, Υγειονομικό Προσωπικό, Συνταξιούχοι, Ασφαλισμένοι να ανατρέψουμε την διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ. Το πείραμα του ΕΟΠΥΥ έχει μόνο μία δυνατότητα : ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!!!

Ø ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Ø ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ø ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Ø ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.

 

ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

 

One thought to “Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ: “Το παιχνίδι είναι στημένο””

  1. Το μονο που παρατηρω στην ανακοινωση ειναι, οπως εχει καθιερωθει εδω και δεκαετιες, ο … ξεσηκωμος και η κληση στα οπλα κατα του συστηματος και των αορατων εχθρων του εθνους !!!
    Α ! Και η καθολικη αρνηση σε ολα τα σχεδια !

    Διαβασα κατι στο iefimerida σημερα και το παραθετω :

    http://www.iefimerida.gr/news/125652/στουρνάρας-θα-έρθουν-νέα-μέτρα-οχι-όμως-μειώσεις-μισθών-συντάξεων-και-νέοι-φόροι

    Ο ανθρωπος ειπε την αληθεια !!!
    Οι μονοι που εχουν σχεδιο για το μελλον του τοπου ειναι οι ξενοι !!!

    Εμεις, αντι να συνειδητοποιησουμε οτι με τις πρακτικες μας, την ψηφο μας και την ανοχη μας ενισχυσαμε αυτο το τρισαθλιο κρατος που δημιουργηθηκε αντιγραφωντας αλλους, που ποτε του δεν πρωτοστατησε ουτε αγωνιστηκε να πετυχει απο μονο του κατι, παρα ευκολα αντεγραφε ,μεταπραττουσε και δανειζοταν απο παντου, συνεχιζουμε να κοιταμε σαν αποχαυνομενοι τα τεκταινομενα !
    Και με τον ορο κρατος εννοω ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!
    Μην βγαζουμε την ουριτσα μας απ’ εξω κανενας γιατι αυτο κανουμε ολοι και γι’ αυτο ξεφτιλιστηκαμε διεθνως !!!!

    Ολοι αυτοι που θελουν τωρα να : ” αξιοποιησουμε τις μοναδες ” , ” μην επιτρεψουμε την εξαθλιωση ” , ” αναβαθμιστουν οι υπηρεσιες υγειας ” και ολα αυτα τα ιδεατα μεχρι προτινος ή ακομα και τωρα κανουν ακριβως τα αντιθετα !!!

    Το τι φαγοποτι γινοταν στο χωρο της Υγειας δεν χρειαζεται να το ξαναπουμε ; Νομιζω ολοι που ασχοληθηκαμε ή ασχολουμαστε με το χωρο το γνωριζουμε πολυ καλα !
    Αυτο που δεν γνωριζουμε,οπως φαινεται, καθολου ειναι να προτεινουμε ενα σχεδιο για να ξεκινησουμε απο την αρχη .
    Χρηματα δεν υπαρχουν .Οσα δανειστηκαμε, δανειστηκαμε .
    Η χωρα θα πεινασει και αυτο ειναι το αποτελεσμα της βλακειας μας ως λαος .
    Ειναι η στιγμη να βαλουμε το… ξεροκεφαλο μας κατω και να το στιψουμε μηπως και κατεβασει καμμια ιδεα που θα ειναι ικανη να μας δωσει ενα πατημα για να ξεκινησουμε ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ !
    Οσο βασιζομαστε στους ξενους και περιμενουμε σαν τους… χανους την εξωθεν λυση (και απο την αλλη τους μισουμε κιολας !!!) τοσο η χωρα θα ξεπουλιεται μπιρ παρα !
    Τεσσερα χρονια περασαν και ενα σχεδιο για το τι θα κανουμε σαν Εθνος, σαν χωρα, σαν λαος δεν εχει κανεις !!!

    Ας στειλουμε λοιπον τον Αντωνακη και την παρεα του καθως και καθε αλλο φανφαρονο, απ’ οποιο πολιτικο χωρο κι’ αν προερχεται, σε κανενα αλλο μερος να απαγγελουν τα λογιδρια τους περι Success Story .
    Η χωρα θελει μυαλα που θα λειτουργησουν ομαδικα και για κοινο σκοπο ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ μηπως και ξεπερασει τον υφαλο .

    Χωρις κοινη προσπαθεια και κοινη λογικη παμε χαμενοι .
    Οσο πιο γρηγορα κουναμε τα πλαστικα σημαιακια με τα ωραια παστελ ή και εντονα χρωματα αλλο τοσο γρηγορα θα βυθιζομαστε στη ληθη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *