Ξαφνικό θάνατο αλά ΕΡΤ περιμένουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας και διοργανώνουν συλλαλητήρια(video)

κινητοποιησειςΣε εγρήγορση βρίσκονται τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Λαμίας ενόψει της κινητοποίησης της Παρασκευής μετά τα σενάρια που θέλουν να μπαίνει λουκέτο στις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το προσωπικό σε καθεστώς κινητικότητας. Οι συνδικαλιστές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με δημάρχους και φορείς σε όλο τον νομό ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκουν μέχρι στιγμής την ίδια ανταπόκριση παντού.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση φαίνεται πως διοργανώνεται στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας . Αποφασισμένοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής δήλωσαν όλοι όσοι βρίσκονταν σήμερα στο Κέντρο Υγείας . Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με τα μπαστουνάκια τους θα ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους και με τον δήμαρχο ώστε το μήνυμα να φτάσει μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Η κ.Αλέκα Χριστοπούλου κοινωνική λειτουργός και μέλος του σωματείου θέλοντας να κάνει κατανοητό πως για μεγάλο αριθμό πολιτών είναι αδύνατον να επιβαρυνθεί με το κόστος μετακίνησης μέχρι την Λαμία μας δείχνει τα χρήματα που συγκεντρώνουν οι εργαζόμενοι για το 5ευρω του εξέταστρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν ούτε αυτά τα χρήματα για να μπορέσουν να δεχτούν την φροντίδα κάποιου γιατρού.

Πάνω από 37 χιλιάδες ασθενείς πέρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2013 από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Το προσωπικό ωστόσο στέκεται κυρίως στο έργο που επιτελείται στον τομέα της πρόληψης στον οποίο κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει.

«Ο πολύπαθος ΕΟΠΥΥ σίγουρα δεν θα μας αναβαθμίσει» σχολιάζουν οι εργαζόμενοι για τα σενάρια που θέλουν να συστήνεται ένας ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Αποφασισμένοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής δήλωσαν όσοι βρίσκονταν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με τα μπαστουνάκια τους θα ενώσουν την φωνή τους με τους εργαζόμενους και με τον δήμαρχο ώστε το μήνυμα να φτάσει μέχρι το υπουργείο Υγείας.

http://www.lamiastar.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *