Παρέμβαση πολιτών της Αμφίκλειας για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας

Ε???????????????????????????????πιστολή πρωτοβουλίας πολιτών Αμφίκλειας για το Κέντρο Υγείας.

Προς: κ. Δήμαρχο, κ. Πρόεδρο Δ. Σ. και Δημοτικούς – Τοπικούς Συμβούλους Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

ΘΕΜΑ: Λειτουργία ή υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας Φθιώτιδας.

Κυρίες και κύριοι το θέμα που είναι και ερώτημα, αφορά στην ανάγκη ενημέρωσης των Δημοτών στο εάν γίνονται ενέργειες – παρεμβάσεις και ποιες, από την πλευρά του Δήμου, για την παροχή ουσιαστικής Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην περιοχή μας, με προφανή την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας. Η Πρωτοβουλία, θέλει να συμβάλλει ενισχυτικά στις τυχόν ενέργειες.

Διάχυτη είναι η αίσθηση αλλά και εύκολη η διαπίστωση ότι η καθημερινή στοιχειώδης λειτουργία του Κ. Υ. είναι σχεδόν αποκλειστικό αποτέλεσμα της ευαισθησίας και του επαγγελματισμού που διαθέτει και καταθέτει το μειωμένο προσωπικό όλων των κατηγοριών, με επικεφαλής το ιατρικό και νοσηλευτικό, μέσα σε ένα πολλαπλά αντίξοο εργασιακό περιβάλλον με περιορισμένα μέσα και ανύπαρκτα ιατρικά υλικά, αλλά και αδρανοποίηση τμημάτων (μικροβιολογικό). Όλα τα προηγούμενα έχουν βέβαια τα όριά τους και η όλη κατάσταση δεν μπορεί ασφαλώς να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Οι υπηρεσιακές εκθέσεις, λέγεται ότι αναφέρονται αναλυτικά στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα όπως φαίνεται μέχρι τώρα.

Η τραγικά ρεαλιστική πινακίδα στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών του Κ.Υ.: «δεν γίνεται συρραφή τραυμάτων επειδή δεν υπάρχουν ράμματα», αποτυπώνει με τον καλλίτερο τρόπο την υπάρχουσα σήμερα κατάσταση και την διαφαινόμενη πορεία απαξίωσης, αν δεν υπάρξει σύντομα ουσιαστική αντίδραση από τους πολίτες ή διορθωτική παρέμβαση από τους αρμόδιους.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας, που δεν ορίζεται και δεν περιορίζεται από συντεχνιακά ή άλλα όρια, αλλά στηρίζεται στην προσφορά, στον εθελοντισμό και στο ειλικρινές ενδιαφέρον των πολιτών της περιοχής για τα γενικά και σοβαρά θέματα που τους αφορούν, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση συζήτηση του θέματος: <Κέντρο Υγείας>, στο Δημοτικό Συμβούλιο [ενός Κ.Υ. το οποίο λόγω θέσης εξυπηρετεί κατοίκους τριών Νομών] και την λήψη απόφασης για άσκηση ουσιαστικής πίεσης με κάθε νόμιμο τρόπο, επιδιώκοντας την επίλυση του ζητήματος, το οποίο είναι κυριολεκτικά για όλους μας <ζήτημα ζωής και θανάτου>.

Οι αρμόδιοι προς τους οποίους ανακοινώνεται το παρόν, επιβάλλεται να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι φορείς και οι πολίτες της περιοχής του Κ.Υ. Αμφίκλειας καλό είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να είναι σε εγρήγορση για την σύννομη απαίτηση του βασικού, αλλά δυστυχώς όχι σήμερα αυτονόητου, αγαθού της ουσιαστικής Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην περιοχή μας.

Σε εύλογη αναμονή για τις από μέρους σας σχετικές ενέργειες και την αντίστοιχη ενημέρωση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

ΓΚΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΓΡΙΒΑ ΒΙΡΝΑ, ΔΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΣΤΙΒΑΧΤΗ ΣΟΥΛΑ, ΚΑΛΠΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ

http://protovoulia-amfikleias.blogspot.gr/ email: prot.amfiklia@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, με emails: Πολιτική Ηγεσία Υπουργείου Υγείας – Βουλευτές Νομού – 5η Δ.Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας – Νοσοκομείο Λαμίας – Κ.Υ. Αμφίκλειας – Τοπικά ΜΜΕ.

Παρατήρηση: Το παρόν έγγραφο συντάχθηκε πριν μας γίνει γνωστό το ψήφισμα των Εργαζόμενων στο Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας, το οποίο αφορά σε κινητοποιήσεις στα ΚΥ. την Παρασκ. 11.10.2013, το οποίο και σας στέλνουμε ταυτόχρονα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *