Γιάννης Μπασκόζος. Δήλωση σχετικά με την «πρόταση» της task force για την «μεταρρύθμιση στην Π.Φ.Υ.»

μπασκόζος γιάννηςΑν συνδυάσει κάποιος τον υπό κατάθεση προϋπολογισμό, τις προβλεπόμενες δαπάνες για υγεία πρόνοια, φάρμακο και ΕΟΠΥΥ με την «πρόταση» της task force για την «μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ», δεν χρειάζεται να είναι ειδικός για να καταλάβει.

Το σχέδιο είναι σταθερό με όποια παραλλαγή και αν εμφανίζεται.

Ακόμα μεγαλύτερη ελάττωση των δημόσιων δαπανών υγείας, απορρύθμιση και διάλυση των δημόσιων και κοινωνικοασφαλιστικών δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κινητικότητα και διαθεσιμότητες για χιλιάδες εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασθενών.

Όπως και με την πανηγυρική παρουσίαση του θνησιγενούς ΕΟΠΥΥ που αποδείχτηκε καταστροφή, έτσι και τώρα στο όνομα της μεταρρύθμισης και της κάλυψης κοινωνικών αναγκών ετοιμάζουν την καταστροφή που επιτάσσουν οι μνημονιακές εγκληματικές επιλογές.

Καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει με ακόμα μεγαλύτερη ελάττωση των δημόσιων δαπανών υγείας πάνω στα ερείπια των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των γιατρών και όλων των εργαζόμενων στην υγεία.

Όσες αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσει ο υπουργός και όσους ¨διαλόγους» και αν επικαλεστεί, οι μνημονιακές επιλογές στην υγεία δεν μπορούν να φτιασιδωθούν. Μόνη λύση να ανατραπούν με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων.

Στοιχειώδες καθήκον όλων των ιατρικών συλλόγων αλλά και όλων των υγειονομικών φορέων των εργαζόμενων η οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων για υπεύθυνη ενημέρωση και πολύμορφες κινητοποιήσεις μαζί με όλη την κοινωνία για υπεράσπιση του δικαιώματος σε αναβαθμισμένες δωρεάν δημόσιες υπηρεσίας για όλους.

Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ακόμα;

8 ΟΚΤ 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *