Ο ΙΣΑ επιστρέφει ως απαράδεκτο το σχέδιο για την Π.Φ.Υ. της ομάδας δράσης

ΙΣΑsmallΟ ΙΣΑ δε θα επιτρέψει τον επιστημονικό και επαγγελματικό θάνατο των Ελλήνων ιατρών

Στις 4/10/2013 παρεδόθη στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη και στον Γ.Γ. του ΙΣΑ κ. Τσούκαλο Ευστάθιο από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη η μελέτη της επιτροπής για την Π.Φ.Υ. Εν συνεχεία σήμερα παρεδόθη στον ΙΣΑ το νέο Σχέδιο για την ΠΦΥ που ανέπτυξε η Ομάδα Δράσης του Υπ. Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επιστρέφει ως απαράδεκτο το σχέδιο για την Π.Φ.Υ. της ομάδας δράσης στο οποίο δεν γίνεται ουσιαστική αναφορά στα ιδιωτικά ιατρεία. Η πρόταση αυτή απορρίπτεται καθότι μας γυρνά 60 χρόνια πίσω όταν δεν υπήρχαν ιατρικές ειδικότητες και ο ασθενής απευθυνόταν αποκλειστικά στον οικογενειακό ιατρό. Η πρόταση αυτή διπλασιάζει τα έξοδα και τον χρόνο πρόσβασης σε ειδικό ιατρό ή σε Νοσοκομείο με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ εμμένει στις απόψεις του με γνώμονα την Δημόσια Υγεία το όφελος της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών του και αναμένει την καταλυτική συμμετοχή των μελών του, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις μας.

 

Ο ΙΣΑ θα διεκδικήσει τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην ΠΦΥ όλων των πολιτών, καθώς επίσης θα πιέσει ώστε όλοι οι ιατροί να είναι χρήσιμοι μέσα σε ένα ποιοτικό σύστημα παροχής Π.Φ.Υ.

 

Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των 2/3 των ιατρείων από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων για την Π.Φ.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση του ιατρικού σώματος θα είναι μοναδική.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

2 thoughts to “Ο ΙΣΑ επιστρέφει ως απαράδεκτο το σχέδιο για την Π.Φ.Υ. της ομάδας δράσης”

  1. Να δω την… καταλυτικη συμμετοχη των μελων του Ι.Σ.Α και τι στο κοσμο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *