Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι κατά Άδωνι! Η επόμενη μέρα από τη σύλληψη στο “Σωτηρία”

εργαζομενοι εσυΗ σύλληψη του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Σωτηρία άναψε φωτιές σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΣΥ μετά και τις δηλώσεις Άδωνι που κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς όσους απεργούν ότι δεν έχουν πάντα αγαθά κίνητρα.

Μια καλή αφορμή φαίνεται ότι βρήκε ο υπουργός Υγείας να καταφερθεί κατά των συνδικαλιστών αλλά και όσων «φωνάζουν» σε κινητοποιήσεις και απεργίες, με τη σύλληψη του συνδικαλιστή του νοσοκομείου Σωτηρία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων συνελήφθη για εκβιασμό της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος από την οποία φέρεται να επιχείρησε να αποσπάσει 50.000 ευρώ ώστε να αποτρέψει απεργίες για σύμβαση με την Ακαδημία Αθηνών που επρόκειτο να γίνει.

Ο κ.Γεωργιάδης δεν άφησε αιχμές μόνο για όσους απεργούν αλλά υπαινίχθηκε ότι ο

συλληφθείς είχε ενταχθεί στο χώρο της Αριστεράς αφού εγκατέλειψε την ΠΑΣΚΕ. Είναι γνωστές άλλωστε οι θέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού εκτός των άλλων, πολύ πρόσφατα είχε κατηγορήσει και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα ως εγκάθετο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αυτή τη φορά όμως ο κ.Γεωργιάδη βρήκε μια καλή ευκαιρία να καταφερθεί κατά των συνδικαλιστών και των απεργών.

«Νομίζω το σημερινό επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ.

 

Σήμερα απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας για να συμπληρώσει: «Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν.

 

Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού».

Ωστόσο οι εργαζόμενοι του Σωτηρία ετοιμάζονται να αντιδράσουν και επισήμως με γραπτές ανακοινώσεις.

 

Η «αυτόνομη παρέμβαση υγειονομικών» μάλιστα μιλά για «συκοφαντίες και ψεύδη» του Άδωνι Γεωργιάδη με τα οποία «επιχειρεί να χτυπήσει και να καθυποτάξει ότι κινείται και αντιδρά στη μνημονιακή λαίλαπα που ο ίδιος υλοποιεί στο χώρο της υγείας».

Για να συμπληρώσει ότι ο υπουργός Υγείας «επιχειρεί να συνδέσει τους αγώνες των εργαζομένων με απαράδεκτες και απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες».

 

Το νοσοκομείο Σωτηρία στο μεταξύ θα βρεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτών αλλά και της αστυνομίας και για τα προηγούμενα χρόνια καθώς παρατηρήθηκαν ύποπτες υποθέσεις ενώ η αστυνομία ερευνά την εμπλοκή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση εκβιασμού με τα 50.000 ευρώ του συνδικαλιστή καθώς ισχυριζόταν ότι θα μοίραζε τα χρήματα και σε άλλους.

 

Ο συνδικαλιστής να σημειωθεί ότι συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι της διοικήτριας, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με τα εξής αδικήματα: εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ Άρης Δάγλας σημειώνει: «Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη συνδικαλιστή για παθητικό χρηματισμό, με την κατάλληλη αντιμετώπιση από τους εργαζομένους, μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον παλαιοκομματικό συνδικαλισμό που μαστίζει επί δεκαετίες τα ελληνικά νοσοκομεία, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να γενικευτεί και να αποτελέσει το άλλοθι για περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών κεκτημένων, ειδικά μέσα στην αμείλικτη περίοδο των μνημονίων και των ανάλγητων οριζόντιων περικοπών».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *