Υπόθεση χρηματισμού σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας! (Σωτηρία). Έκτακτες ανακοινώσεις Άδωνι

σωτηριαΣε έκτακτη ενημέρωση προχωρά το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή υπόθεση χρηματισμού εργαζομένου μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

Μια ύποπτη υπόθεση χρηματισμού συνδικαλιστή εργαζομένου φέρεται να έγινε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο υπουργός Υγείας θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα. Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αφορά σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Σωτηρία οι οποίοι φέρονται να ζήτησαν το ποσό των 50.000 ευρώ από τη διοικήτρια προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην υπόθεση εμπλέκεται φυσικά και η αστυνομία η οποία εκλήθη από τη διοικήτρια όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα το απόγευμα θα δοθούν τα σχετικά έγγραφα και στον υπουργό Υγείας.

Ωστόσο σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους οι εκπρόσωποι των κεντρικών συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στο ΕΣΥ διατυπώνουν επιφυλάξεις καθώς όπως σημείωναν στο iatropedia, το Σωματείο των εργαζομένων στο Σωτηρία είναι ουσιαστικά ανενεργό τα τελευταία χρόνια και οι όποιες κινητοποιήσεις γίνονται είναι μόνο μετά από σχετική απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι η διοίκηση του Σωτηρία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ενώ αυτήν την ώρα γίνεται διερεύνηση του θέματος τόσο από στελέχη του υπουργείου όσο και από την αστυνομία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις Άδωνι ο οποίος όπως φαίνεται εάν ισχύουν τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχει έναν άσο στο μανίκι του για να προχωρήσει στις όποιες αλλαγές και μέτρα στο ΕΣΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5168

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *