4ο Πανελλήνιο συνέδριο του φόρουμ δημόσιας υγείας & κοινωνικής ιατρικής

4thforum-phsm-headerΜε ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 – 24 Νοεμβρίου 2013.

Τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία του Φόρουμ, που απαρτίζεται από τα μέλη ΔΕΠ των Εργαστηρίων Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής όλων των Ιατρικών Τμημάτων της Ελλάδας, οι στόχοι του παραμένουν επίκαιροι και η επίτευξή τους περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Οι στόχοι αυτοί είναι: η ευόδωση της επιστημονικής συνεργασίας και η ανάπτυξη κοινών ερευνητικών πρωτοκόλλων / προγραμμάτων, η εναρμόνιση και ο συντονισμός σε θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, η διαμόρφωση κοινών θέσεων και πολιτικής σε σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας και η υποστήριξη και προώθηση θεσμικών αλλαγών και παρεμβάσεων με απώτερο στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Βασική αρχή για την επίτευξή τους είναι η συνεργασία και η επoικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και για το λόγο αυτό θα επιδιώξουμε κάθε συλλογική εκδήλωση του Συνεδρίου να απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ και επιστήμονες προερχόμενους από όλα τα Εργαστήρια και τους Τομείς της Ελλάδας και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Φέτος, το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Η έρευνα στη Δημόσια Υγεία και η Διασύνδεσή της με την Κοινωνία». Στόχος μας είναι να απαντηθεί το βασικό ερώτημα που οφείλει να απασχολεί όλους τους ερευνητές στο χώρο της δημόσιας υγείας: Με ποιο τρόπο η έρευνά μας θα μεταφραστεί στην πράξη προς όφελος της κοινωνίας; Για το σκοπό αυτό, επιτυχή παραδείγματα ερευνών που βελτίωσαν το επίπεδο της Δημόσιας Υγείας συνδέοντας τα ευρήματά τους με την καθημερινότητα των ανθρώπων πρόκειται να προβληθούν και ελπίζουμε να αποτελέσουν πεδίο γόνιμου διαλόγου.

Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας στο Συνέδριο αυτό πιστεύοντας ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία του.

 http://www.tmg.gr/4thforum-phsm  Περισσότερα κλικ εδώ

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου:

 

Μπενέτου Βασιλική (Πρόεδρος)

Ψαλτοπούλου Θεοδώρα (Πρόεδρος)

Καντζανού Μαρία (Αντιπρόεδρος)

Μπάμια Χριστίνα

Νάσκα Ανδρονίκη

Παρασκευής Δημήτρης

Σαμόλη Ευαγγελία

Σύψα Βάνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *