Μεσογειακό συνέδριο Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής

συνεδριο αγγ. αγγ.Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Μεσογειακού Συνεδρίου Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής με τίτλο: XXIII MLAVS (Mediterranean Congress of Angiology and Vascular Surgery) το οποίο διεξήχθη σε Βόλο και Λάρισα, από τις 3 έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων που έχει έδρα τη Λάρισα, ήταν υπό την αιγίδα των Δήμων Βόλου και Λάρισας, ενώ πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Γιαννούκας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 250 ιατροί από την Ελλάδα και από πολλές Μεσογειακές χώρες όπως την Ιταλία, τη Σλοβενία, το Ισραήλ, τη Συρία, την Τουρκία, την Κύπρο και άλλες. Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε τόσο από τις παρουσιάσεις των διακεκριμένων διεθνώς ξένων ομιλητών που συμμετείχαν από 24 Μεσογειακές χώρες αλλά και από την ελληνική επιστημονική κοινότητα της αγγειοχειρουργικής.

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων, ο διεθνούς φήμης καθηγητής J.C. Parodi από την Αργεντινή (ο άνθρωπος που ανακάλυψε τη θεραπεία των ανευρυσμάτων της αορτής με stent), o καθηγητής D. Palombo από την Ιταλία, (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιοαγγειοχειουργικής Εταιρείας) και ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής J. Fletcher από την Αυστραλία.

 

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συμβολή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του τμήματος Φυσικοθεραπείας διοργανώνοντας στο πλαίσιο του συνεδρίου με ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση το εκπαιδευτικό φροντιστήριο με πρακτική άσκηση στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.

 

Στο σεμινάριο συμμετείχε ο διακεκριμένος καθηγητής B. Lee από την Αμερική ο οποίος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τη συμβολή του στη διάγνωση και θεραπεία του λεμφοιδήματος. Ταυτόχρονα με τις εργασίες του Μεσογειακού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και το 4ο Σεμινάριο για τη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή που απευθυνόταν σε Έλληνες Ιατρούς και είχε ως σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους στα σύγχρονα και πολύπλοκα προβλήματα που σχετίζονται με τη θεραπεία της φλεβικής θρόμβωσης και της διαχείρισης των αντιπηκτικών και αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων σε χειρουργικούς ασθενείς. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μιλτιάδης Ματσάγκας.

http://www.eleftheria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *