Νέα από Αρκαδία. Ποια αντιπολίτευση;

ARKADIA18-150x15017Ουδείς αρνείται ότι σε ένα δημοτικό συμβούλιο σημαίνοντα και εξαιρετικά χρήσιμο ρόλο έχει η ​​ αντιπολίτευση, γιατί κρατάει τα γκέμια της εκάστοτε πλειοψηφίας που κυβερνά ώστε να μην παρασύρει την κοινωνία στον γκρεμό. Συνηθέστατα οι απόλυτες εξουσίες βυθίζονται στη διαφθορά και πολύ συχνά έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγούν το δήμο στην καταστροφή. Γι αυτό και δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να φέρνει αντιρρήσεις και δι’ αυτών να ελέγχονται εξονυχιστικά όλες -ή έστω όσο περισσότερες γίνεται- πιθανές επιπτώσεις μιας απόφασης της πλειοψηφίας.

Βεβαίως, αυτή η διαδικασία σημαίνει και χρονοτριβή. Οι αποφάσεις μέσα από τις διαδικασίες διαλόγου αργούν αλλά παράγουν ευεργετικά για περισσότερους αποτελέσματα που είναι και πιο βιώσιμα. Όμως όλα έχουν τα όριά τους. Και η αντιπολίτευση τα δικά της. Φωνές που ακούγονται σε απόσταση πολλών μέτρων πέραν του Πνευματικού Κέντρου όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ Τρίπολης, είναι απαράδεκτες και απορριπτέες. Ιδίως όταν έχουν να κάνουν με δευτερεύοντα θέματα. Όπως προχθές που για ένα ελάσσονος σημασίας θέμα, σαν αυτό του καθαρισμού των υδατοδεξαμενών τοπικής κοινότητας, οι τόνοι ανέβηκαν και τα πνεύματα οξύνθηκαν. Δε λέμε, τα κακώς κείμενα πρέπει να καυτηριάζονται και να τίθενται ενώπιον της κοινής γνώμης, με σκοπό την ανακοπή της πλειοψηφίας από τον ολισθηρό δρόμο που πιθανόν ακολουθεί. Όμως ως εδώ. Η υπερβολή δεν οδηγεί πουθενά.

 

Όπως δεν οδηγεί πουθενά η υπερβολή μιας άλλης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου μας, η οποία τις περισσότερες φορές αρκείται σε ανέξοδο καταγγελτικό λόγο, μέσα από συνεχείς αρνήσεις που προβάλλει, μη αντιπολιτευόμενη τη δημοτική πλειοψηφία , αλλά την πραγματικότητα. Γιατί το «όχι» σε όλα στο οποίο επιδίδεται δεν είναι πολιτική πρόταση. Είναι παραλογισμός. Στη σημερινή κατάσταση, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτή η αντιπολίτευση αντί να παλεύει για να διανεμηθούν όσο πιο δίκαια τα βάρη της κρίσης, αντιπολιτεύεται σαν να μην υπάρχει κρίση. Τελικώς καταλήγει να μη συμμετέχει δημιουργικά στη διαδικασία. Και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι οι πιο κοινωνικά δίκαιες, ακριβώς επειδή ένα κομμάτι της κοινωνίας (το οποίο αντιπροσωπεύει αυτή η αντιπολίτευση) απουσιάζει στη μοιρασιά.

 

Γι αυτό λέμε πως η δημιουργική -έστω διά των αντιρρήσεων- αντιπολίτευση τείνει να εκλείψει από τον τόπο. Και δεν μένει παρά η πιο φωνακλάδικη, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο αποκρουστική. Κι αυτό είναι μία ακόμη παθογένεια του δημοτικού μας συστήματος.

 

 

 

 

 

Πλατεία Αγίου Βασιλείου

 

Διάσταση απόψεων και ένταση κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων ήρθε προς συζήτηση το θέμα για την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου και την πρόταση ένταξής της στο ΕΣΠΑ. Η αντιπολίτευση, Παυλής, Γεωργακόπουλος κλπ. εναντιώθηκε με το αιτιολογικό ότι ουδέποτε παρόμοια μελέτη είχε έρθει σε δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση με τον δεύτερο να χαρακτηρίζει ως ανοσιούργημα το κόψιμο της πλατείας στη μέση για να γίνει όπως η Ομόνοια, που τώρα θέλουν να την αλλάξουν πάλι. Ο δήμαρχος από την άλλη ισχυρίστηκε ότι η μελέτη έχει παραληφθεί το 2010 επικαιροποιημένη μαζί με τη μελέτη των δύο πλέον πεζοδρόμων της Εθνικής Αντίστασης και της Τάσου Σεχιώτη και προειδοποίησε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα σε περίπτωση μη υποβολής του αιτήματος. Τον αντέκρουσε ο κ. Παυλής λέγοντας πως δεν πρέπει να υποβληθεί μια μελέτη που την ξέρουν ελάχιστοι, έχει παραληφτεί πριν τρία χρόνια και εμείς τώρα πρέπει βιαστικά να την αποδεχτούμε, ψηφίζοντας θετικά, για να μην χαθούν τα χρήματα.

 

Τελικά, η πρόταση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ υπερψηφίστηκε από συμβούλους της πλειοψηφίας, και της παράταξης Νικολάου και Τζιούμη. Κατά, ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή και Γεωργακόπουλου. Απουσίαζε ο Τάσος Παπαζαχαρίας. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 1.970.000,00 ευρώ.

 

Βιολογικός Αστρους

 

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την ολοκλήρωση των δικτύων σε Αστρος, Παράλιο Αστρος και Μελιγού και σε ένα περίπου μήνα θα διεξαχθεί η δημοπρασία Η απόφαση του Υπουργείου αναφέρει ότι το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.800.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό, οι 600.000 € είναι μη επιλέξιμες

δαπάνες στις οποίες περιλαμβάνονται και εργασίες αποκατάστασης του υπάρχοντος δικτύου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους.

 

Εκδήλωση για την Αλωση

 

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 ώρα 7 μ.μ. στην Αθήνα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος μαζί με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, την Ένωση Τριπολιτών Αττικής, την Παγγορτυνιακή Ένωση και τον σύλλογο Λεβιδιωτών Αττικής συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα 192 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Κολοκοτρωναίικο Τραγούδι από τον Πατέρα Χρήστο Κυριακόπουλο «Κολοκοτρώνης και Άλωση της Τριπολιτσάς» . Ομιλία από τον κ. Φώτη Τούντα, Πρόεδρο της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής, « Οι Αρκάδες στην Άλωση της Τριπολιτσάς». Ομιλία από τον κ. Ηλία Γιαννικόπουλο, Δρ. Πανεπιστημίου Εδιμβούργου . Επετειακό Χορευτικό πρόγραμμα από το Χορευτικό του Τεγεατικού Συνδέσμου που επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Επίκαιρο πρόγραμμα από την χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με διευθυντή τον Σταύρο Μπερή.

 

Πρώτες μέρες στο σχολείο

 

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Τρίπολης με θέμα: “Πρώτες μέρες στο σχολείο- Συμβουλές προς τους γονείς”.

 

Στην ημερίδα συμμετέχουν δάσκαλοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και η ψυχολόγος ΔΡ.Παντελή Σμαρούλα.

 

Δωρεάν μαστογραφίες

 

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, με χορηγό τον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης χορηγεί 15 παραπεμπτικά για δωρεάν μαστογραφίες, τα οποία θα διατεθούν σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες.

 

Καλούνται λοιπόν όσες κυρίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να απευθυνθούν στο γραφείο του Ν.Π.Δ.Δ. Μεγαλόπολης. Η εξέταση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2013.

 

Που ευαισθησία;

 

Κύριε διευθυντά.

 

Φρίττουν οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι που στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα βρήκε χώρο για να αναπτυχθεί ένα φασιστικό μόρφωμα όπως η Χρυσή Αυγή. Να φρίξω και εγώ με τη σειρά μου που στη Νορβηγία (της ευημερίας και του εξαιρετικά υψηλού βιοτικού επιπέδου) έγινε κυβέρνηση με τη συνεργασία του ακροδεξιού ξενοφοβικού κόμματος «Πρόοδος»; Γιατί και αυτό πρέπει να καταγγελθεί. Και γιατί σε μια χώρα που μόλις προσφάτως έχει ζήσει τον τρόμο από τον ακροδεξιάς ιδεολογίας μακελάρη Μπρέιβικ θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία και πολιτική υπευθυνότητα, άλλου είδους… πρόοδο. Μετά τιμής Πανδώρα Πηγή: tovima.gr

 

Χαμογελάτε

 

Οι γέροι δίνουν στα ερωτικά ζητήματα καλές συμβουλές επειδή δεν μπορούν να δώσουν πια το κακό παράδειγμα .

Η έκφραση ” γυμνή αλήθεια ” έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει .

Στην κοινωνία βλέπουμε συχνά ότι στις ζυγαριές : οι άδειοι δίσκοι ανεβαίνουν ενώ οι γεμάτοι κατεβαίνουν .

Οι άνθρωποι ονομάζουν βίτσιο τις χαρές που κατορθώνουν να απολαύσουν και αρετή την ανικανότητά τους να το επιτύχουν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *