Βασικά σημεία πρότασης γιά την μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ.

<4D6963726F736F667420576F7264202D2030335FD0D1CFD4C1D3C720C5D0C9D

κλικ στην εικόνα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Η Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη της Μεταρρύθμισης της ΠΦΥ αποτελείται από τους:

1. Κυριάκο Σουλιώτη του Νικολάου, Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικό Συνεργάτη του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Επιστημονικά Υπεύθυνο – Συντονιστή.

2. Μαρία Τσιρώνη του Παναγιώτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

3. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου του Νικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

4. Ελευθέριο Θηραίο του Αθανασίου, Γενικό Ιατρό – Επιμελητή Α’ ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Βάρης και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας.

5. Δάφνη Καϊτελίδου του Χαράλαμπου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Διοίκησης – Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας, Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

6. Μαρία Παπαδακάκη του Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργό, MSc Δημόσια Υγεία, Διδάκτωρ Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Εργαστηριακή Συνεργάτης Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Κρήτης.

7. Πέτρο Τσαντίλα του Κωνσταντίνου, Δικηγόρο – Διδάκτορα Κοινωνικού Δικαίου Πανεπιστημίου Paris X, Τακτικό Μέλος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το πλήρες κέιμενο του πορίσματος της Επιτροπής για την ΠΦΥ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

One thought to “Βασικά σημεία πρότασης γιά την μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ.”

  1. Αναφέρεται στο: “ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ” του 2009, στο άρθρο 5 παράγραφος 4 ότι: Η συνταγογράφηση των φαρμάκων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ιατρικών πράξεων και φαρμάκων, επιτρέπεται σε όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που έχουν ενταχθεί στο Γενικό Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Είναι σημαντικό και πρέπει να προσεχθεί από όλους του Ιατρικούς Συλλόγους έτσι ώστε να συνεχιστεί από όλους του ιατρούς, είτε είναι συμβεβλημένοι είτε όχι με την ΠΦΥ, η ελεύθερη συνταγογράφιση -παραπεμπτικογραφία ηλεκτρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *