ΙΣΑ. Να μπεί τέλος στην οικονομική Ομηρία των Γιατρών. Σε κλίμα έναρξης θερμών κινητοποιήσεων ο ΙΣΑ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις

ΙΣΑsmallΤέλος στην οικονομική Ομηρία των Γιατρών – Κόκκινη Γραμμή η ισότιμη πληρωμή όλων των υγειονομικών Σε κλίμα έναρξης θερμών κινητοποιήσεων ο ΙΣΑ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις

Πολύωρη συνάντηση εφ όλης της ύλης είχε χθες 3.10.2013 στον Ιατρικό Σύλλογογο  Αθηνών το ΔΣ του ΙΣΑ με τις Επαγγελματικές Ενώσεις Κλινικών, Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών Γιατρών για τις Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τα προβλήματα των μικρών εργαστηριών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών στην καθημέρα πράξη.

Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην οικονομική ομηρία των ελλήνων γιατρών που οδηγούνται καθημερινά στην επαγγελματική εξόντωση και τον αφανισμό.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ Πατούλης, μιλώντας για τους αγώνες και τις παρεμβάσεις του ΙΣΑ σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ότι «οι αντοχές και οι ανοχές των γιατρών της Αθήνας τελείωσαν. Δε είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο την επαγγελματική αυτή απαξίωση. Η ισότιμη πληρωμή σε όλους τους υγειονομικούς αποτελεί για τον ΙΣΑ κόκκινη γραμμή. Η επιοικεια μας έχει εξαντληθεί γιατί οι γιατροί μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ζητούμε εδώ και τώρα χρονοδιάγραμμα – deadline – αποπληρωμής των οφειλών, τόσο για τα ληξιπρόθεσμα όσο και για τις οφειλούμενες πράξεις και επισκέψεις του 2013 στον ΕΟΠΥΥ. Αλλιώς οι αντιδράσεις του Ιατρικού Σώματος θα είναι απρόβλεπτες. Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι Υγεία, με όλους τους άλλους, χωρίς τους γιατρούς ΔΕ γίνεται.»

Ιδιαίτερα μνεία έκανε ο κος Πατούλης για τον αγώνα του ΙΣΑ αναφορικά με τη μείωση του κουρέματος από το αρχικό 30% που είχε προβλεφθεί από το Υπουργεία Εργασίας στο 10% που τελικά επιβλήθηκε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των συνταγματικών παραβάσεων κάποιων προηγούμενων διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν ως συνέπεια να μένουν σήμερα απλήρωτοι οι γιατροί.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η καθολική διαπόμπευση του Ιατρικού Σώματος με την «επικοινωνιακή πιρουέτα της υπερσυνταγογράφησης» εδώ και τώρα. «Είναι λυπηρό που η ιατρική επιστήμη και η ιατρική πράξη όπως είναι η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε υπερθέαμα των ΜΜΕ από κάποιους που παρερμηνεύουν τη Συνταγογραφία στην Ελλάδα, διότι δε γνωρίζουν ούτε Ιατρική ούτε και Στατιστική Αξιολόγηση» δήλωσε ο κ. Πατούλης

 

 

 

Μετά από πολύωρη συζήτηση, αποφασίστηκε από κοινού να διεκδικηθούν:

1) η Ισότιμη Μεταχείριση των Γιατρών της Αθήνας με όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς παρόχους

2) η Αμεση Απόδοση των Οφειλών των 3 τελευταίων χρόνων και των δεδουλευμένων του 2013 με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

3) η Απόσυρση του clawback

4) ο Σεβασμός και η επιστημονική τεκμηρίωση στο Ιατρικό Λειτούργημα και σε κάθε Ιατρική πράξη όπως η Συνταγογραφία

 

Μέσα στις επόμενες μέρες του ΔΣ του ΙΣΑ, μαζί με όλες τις επαγγελματικές ενώσεις θα ζητήσουν συνάντηση σε ευρεία βάση, για το σκοπό αυτό, με το Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, παρουσία του Υφυπουργού κ. Μπέζα, ώστε να οριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των γιατρών της Αθήνας.

 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι κάτωθι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ), Γ. Δατσέρης Μελος ΔΣ ΙΣΑ και Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α , ο Θ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, Κ.Κλεινακης Γεν.Γραμματεας ΠΟΣΙΠΥ, η Μ.Καλαμαρη αντιπροεδρος ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ. Κραμποβιτης Προεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Λ. Αναγνωστου τεως Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Θ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Γ.Βουγιουκας Προεδρος του Πανελληνιου Συνδεσμου Ιατρικων Διαγνωστικων Κεντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο Δ.Τριανταφυλλου αντιπροεδρος ΔΣ. της Επαγγελματικης Ενωσης Ακτινολογων-Απεικονιστων Ελλαδος, ο Π.Κασαπιδης Προεδρος της Επαγγελματικης Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, ο Μ.Συμβουλακης Αντιπροεδρος Ενωσης Γαστρεντερολογων Ελλαδας, η Ν.Μπομποτση Γεν.γραμματεας της Ενωσης, η Μ.Παπακωνσταντινου Μελος ΔΣ της Πανελληνιας Ενωσης Βιοπαθολογιας, ο Γ.Χρονόπουλος Πρόεδρος του Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, ο Γ. Ζαραφωνιτης Γεν.γραμματεας της Επαγγελματικης Ενωσης Ελληνων Δερματ-Αφροδισιολογων, Κ.Νταλουκας Προεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιατρων Αττικης, ο Κ. Σιακαβελας, Ταμιας της Ενωσης, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *