Νέα από Αρκαδία. Χωρίς υποσχέσεις

ARKADIA18-150x15017Όσοι συναλλάσσονται με τις τράπεζες παρατηρούν καθημερινά πως ο κόσμος που προσέρχεται στα σημεία αυτά ζει με την αγωνία της εξόφλησης των στεγαστικών και άλλων δανείων. Είναι βλέπετε πολλά τα στεγαστικά. Πάρα πολλά. Και ελάχιστα έως μηδενικά τα καινούργια δάνεια, που θα μπορούσαν να αλαφρύνουν τα πρώτα . Εξ ου και αλλαγές δανείων από τη μια τράπεζα στην άλλη, με χαμηλότερο επιτόκιο και – σαφώς – περισσότερα χρόνια διαρκείας, για να μειωθεί η μηνιαία δόση.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, όπως θα ‘λεγε – πριν από αρκετά χρόνια – και ο Σαββόπουλος. Τα επιτόκια έπεσαν, οι τιμές ανέβηκαν. Στο μεταξύ τα διαμερίσματα έχουν αγοραστεί και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ως τώρα έχουμε δει τις πρώτες ψιχάλες της βροχής, αλλά η καταιγίδα είναι προ των πυλών. Οι τράπεζες, βυθισμένες κι αυτές στη χρεοκοπία αδυνατούν να συμμετέχουν στην ενίσχυση και ελάφρυνση των δανειοληπτών. Δεν είναι δα και συνηθισμένες σε τέτοιες αγαθοεργίες. Αλλωστε οι ίδιες συμμετείχαν στον καταποντισμό της οικονομίας δίνοντας αφειδώς δάνεια χαμηλότοκα και επί πλέον δώρα με δικηγόρο τζάμπα και τους υπάλληλούς τους δωρεάν. Ούτως ή άλλως ήξεραν πως δεν θα τα χάσουν αλλά θα τα πάρουν στην ώρα τους.

Στην πραγματικότητα ζούμε το τέλος του «ελληνικού ονείρου». Αφήσαμε οριστικά πίσω τη δεκαετία και τα όνειρα της άκοπης ευμάρειας, αλλά ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί. Σε πολλές δόσεις βεβαίως, αλλά πρέπει να πληρωθεί. Η ελληνική κοινωνία, για την ακρίβεια η «μεσαία» τάξη της, που πίστεψε τότε ότι λόγω ευρώ θα έδενε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, κάνει τώρα αναγκαστική προσγείωση. Όμως, σπανίως τα λουκάνικα πωλούνται σε πολλές δόσεις. Και τα θύματα είναι πολλά. Πάμπολλα. Το βλέπουμε, το βιώνουμε σε μας τους ίδιους και τους πλησίον μας. Αλλά δεν είναι μόνον οι υπερδανισμένοι της εποχής του ονείρου. Είναι και οι πολιτικές δυνάμεις που επεχείρησαν να συντηρήσουν τεχνητά το όνειρο, σαν να ήταν τράπεζες.

Πρώτα θύματα οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και μας έβαλαν στο μνημόνιο. Υποσχέθηκαν ταχεία έξοδο από αυτό και όχι νέους φόρους. Τώρα ζορίζονται και οι υποσχέσεις τους μάλλον αθετούνται. Και δεύτερα θύματα, οι της αντιπολίτευσης, αν συνεχίσουν το σημερινό βιολί της υποσχεσιολογίας των πάντων στους πάντες. Όταν το όνειρο καταρρέει, δεν μπορείς να υπόσχεσαι περισσότερες δόσεις.

 

 

 

Έργα ύδρευσης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Δήμαρχος Τρίπολης υπέγραψαν τις αποφάσεις για τέσσερα έργα ύδρευσης προϋπολογισμού άνω των 10.000.000€, ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, που στόχο έχουν να αλλάξουν οι παλαιωμένες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία υποδομές ύδρευσης.

Τα έργα είναι : Η αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Πιάνας στην Τρίπολη, που αποτέλεσε ανάγκη και όνειρο των πολιτών για δεκαετίες. Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.785.000,00 €. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κανδύλα προϋπολογισμού 1.200.000,00 € Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Στάδιο Τεγέας, με προϋπολογισμό 850.000,00€

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ριζών, προϋπολογισμού 900.000,00€

Κατά το Δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη: «Με τα 4 αυτά σημαντικά έργα λύνεται οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της ύδρευσης στις περιοχές του Δήμου Τρίπολης».

Όχι απολύσεις σε ΜΜΕ

Ερώτηση σχετικά με τις σχεδιαζόμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις στα Δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς. Αυτή τη φορά “η καμπάνα χτυπά” για τους εργαζόμενους στον χώρο των δημοτικών ΜΜΕ και, όπως επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, ο αριθμός των απολυμένων με διαθεσιμότητα ή απευθείας απολύσεις θα ανέλθει στους 700. Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Τρίπολης πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αφού όπως επισημαίνει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Τρίπολης:

Δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, δεν έχει κανενός είδος οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί και εν τέλει προβάλλει τον αδέσμευτο δημοσιογραφικό λόγο, δίνει φωνή σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς και ενημερώνει τους ομογενείς με διαδικτυακή σύνδεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του στηρίζει τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Τρίπολης που είναι από τα ελάχιστα ενημερωτικά ραδιόφωνα στο Νομό μετά το κλείσιμο της ΕΡΑ. Στηρίζει τα δημοτικά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, στηρίζει τους εργαζόμενους σε αυτά και προσβλέπει σε εναλλακτικά, αδέσμευτα, τοπικά ΜΜΕ σε άμεση επαφή με την καθημερινότητα και τις προοπτικές των πολιτών σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Γιορτή των Πουλιών

 

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι διαδρομές τους. Ο Φορέας Διαχείρισης του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην φετινή εκδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ. Σημείο συνάντησης το πανοραμικό σημείο θέας του υγροτόπου Μουστού. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας με την χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης) και με την καθοδήγηση του προσωπικού του φορέα διαχείρισης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και πεζοπορία στα τρία παρατηρητήρια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ορνιθοπαρατήρηση.

 

Στη Μεγαλόπολη

 

«Η εταιρία ΤΕΡΝΑ εδώ και πολύ καιρό έχει κάνει τις κινήσεις της και αφού εξέτασε πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης κατέληξε σε αγορά μεγάλης έκτασης στην Γέφυρα.

 

Μάλιστα εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν επαφές με κατοίκους και ενδεχομένως τον Σύλλογο η κάποια επιτροπή κατοίκων , στους οποίους έγινε ενημέρωση για το τι ακριβώς θα κατασκευαστεί , προβλήθηκε και βίντεο και αφού δόθηκαν οι εγγυήσεις που ζητούσαν οι κάτοικοι , τελικά αγοράστηκε η απαιτούμενη έκταση. 4.000 με 5.000 ευρώ το στρέμμα έφτασε η τιμή, επίσης υπάρχει συμφωνία για να γίνει πρόσληψη στο εργοστάσιο ενός ατόμου από κάθε οικογένεια αλλά και η καταβολή ενός

 

σεβαστού χρηματικού ποσού στο χωριό από την ΤΕΡΝΑ. Οι ενστάσεις που είχαν οι κάτοικοι της Γέφυρας είχαν να κάνουν με το να θα θάβονται σκουπίδια η αν θα αποθηκεύονται στον συγκεκριμένο χώρο και οι διαβεβαιώσεις που πήραν είναι ότι αυτές οι 2 δράσεις θα γίνονται στον άλλον χώρο της περιοχής Καλλιρρόης στην Μεσσηνία. Στην Γέφυρα θα υπάρχουν μόνο οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας. Όλα λοιπόν έχουν τελειώσει και είναι οριστικά. Και το εργοστάσιο έρχεται στην Μεγαλόπολη.» Πηγή: kafeneio.megalopolis.gr

 

Χαμογελάτε

 

Ο έρωτας είναι σαν τον πόλεμο : τον αρχίζεις όταν θέλεις και τον τελειώνεις όταν μπορείς .

Μερικές γυναίκες θεωρούν άσεμνα τα γυναικεία μαγιό , αλλά οι υπόλοιπες έχουν ωραίο σώμα .

Απειροι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν τα επιθυμούν , για να καταπλήξουν ανθρώπους που δεν μπορούν να υποφέρουν .

Υπάρχουν τριών ειδών ψέματα : το κοινό ψέμα , η ψευδορκία και οι … στατιστικές .

Το καλύτερο κατοικίδιο ζώο είναι το κοτόπουλο : είναι το μόνο που μπορείτε να φάτε πριν ακόμα γεννηθεί .

Δύο τρόποι υπάρχουν για να μην πλήξει ένα νεαρό ζευγάρι την Κυριακή το απόγευμα : ο άλλος είναι να πάει σινεμά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *