Στο 69ο Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης

???????????????????????????????Στο 69ο Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη των ενεργειών του συνεδρίου παρουσία του Προέδρου της ΕΕΧΟΤ κ. Μαλίζου και του Προέδρου του Κολλεγίου Ορθοπαιδικών κ.Κύρκου.

Ο κ.Πατούλης, απευθυνόμενος στην Ορθοπαιδική Κοινότητα, ο ίδιος ως Ορθοπαιδικός γιατρός, μίλησε για την προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στη στήριξη κάθε γιατρού μέλους του και ανέλυσε τις Πολιτικές Υγείας που πρέπει να ακολουθηθούν, μέσα από τον κεντρικό έλεγχο σε κάθε επίπεδο, την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, και κυρίως στην εφαρμογή του Νόμου “Κανένα Φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή”.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην άδικη καθολική στοχοποίηση των γιατρών και δη των ορθοπαιδικών, μετά την πρόσφατη λάσπη των «υπερσυνταγογραφων ανήθικων γιατρών» και σε νεκρούς, λέγοντας ότι αν δε σταματήσει εδώ και τώρα η συλληβδην διαπόμπευση του ιατρικού σώματος , ο ΙΣΑ θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ μίλησε για μια Ορθολογιστική Πολιτική Ελεγκτικών Μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, με εθνικό σχεδιασμό, με συγκεκριμένη χρηματοροή, με κεντρικό έλεγχο στις προμήθειες και τους προμηθευτές, για μια πολιτική που θα σέβεται τον άρρωστο και θα ασκείται μόνο με άξονα την ποιότητα ζωής του ασθενή πολίτη.

Το συνέδριο που συνεχίζεται με διεθνή συμμετοχή Ελλήνων Επιστημόνων που διέπρεψαν, περιλαμβάνει ενα πλούσιο πρόγραμμα που εκτείνεται από την αντιμετώπιση του τραύματος, των επιπλοκών του, τη χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, τα προβλήματα του αναπτυσσόμενου σκελετού, τη χειρουργική ογκολογία, τις λοιμώξεις, τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, μέχρι και θέματα εκπαίδευσης, ενημέρωση νομικής υπόστασης που προκύπτουν στην καθημερινή πράξη.

 

Κατά την εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα των Ορθοπαιδικών της χώρας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *