Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)

πεζας εκαβΟ Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρό του, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Αριστομένη Συγγελάκη, τους Διευθυντές, Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Αλέξανδρο Κοτσόπουλο, Οργάνωσης και Συντονισμού, κ. Νικόλαο Βιβλάκη, Ιατρικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτριο Πύρρο , την Διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, κα Ελευθερία Καλούδη, τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αθηνών, κ. Ιωάννη Χούσο και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Προσωπικού ΕΚΑΒ, κ. Χρήστο Αγγελίδη.

Ακολούθως ο κ. Μπέζας μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο και στο Επιχειρησιακό Κέντρο Επικοινωνίας και Συντονισμού του Οργανισμού, ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δύο Διευθύνσεων και απηύθυνε σύντομο μήνυμα μέσω ασυρμάτου προς τα πληρώματα – διασώστες. Ξεναγήθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ), επιθεώρησε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και την εξειδικευμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα Νεογνών και τέλος επισκέφθηκε τα συνεργεία επισκευών των οχημάτων – ασθενοφόρων του Οργανισμού. Ο κ. Μπέζας συμμετείχε επίσης σε σύσκεψη με τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο Υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός που αφορά στην προμήθεια 167 ασθενοφόρων και 19 Κινητών Μονάδων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ βρίσκεται στη φάση της τεχνολογικής αξιολόγησης και ότι προετοιμάζεται προκήρυξη και δεύτερου διαγωνισμού, με χρηματοδότηση επίσης από το ΕΣΠΑ που θα αφορά στην προμήθεια 79 ασθενοφόρων, 16 οχημάτων ασθενοφόρων 4Χ4 («Off Road») και 18 Κινητών Μονάδων.

Ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε τέλος, ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ, ως δημόσιου οργανισμού άμεσης βοήθειας, στην κατεύθυνση της πρόληψης και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *