Πάτρα: Ποιους «καίει» το πόρισμα για τον θάνατο του 72χρονου από τη Μανωλάδα που πέθανε γιατί δεν έβρισκε χειρουργείο

ριοΔύο στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίου, “καίει” το πόρισμα της έρευνας για το θάνατο του 72χρονου από τη Νέα Mανωλάδα που πλήρωσε με τη ζωή του επειδή έπρεπε να διακομιστεί από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο ΠΠΝΠ για να χειρουργηθεί.

Όμως η διακομιδή αυτή δεν έγινε ποτέ διότι η αγγειοχειρουργική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν εφημέρευε και το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν πλήρες μέχρι το μεσημέρι

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε έρευνα και όπως αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel το πόρισμά της θεωρεί πειθαρχικά υπεύθυνα δύο στελέχη και μάλιστα υψηλά ιστάμενα του Νοσοκομείου.

Στελέχη της 6ης ΥΠΕ που ρωτήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο, ενώ σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν το πόρισμα θα σταλεί στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο 72χρονοχαπό τη Νέα Μανωλάδα δεν κατάφγερε τελικά α κρατηθεί στη ζωή μετά την άρνηση των του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τον χειρουργήσουν.

Επικαλούμενο το τέλος της εφημερίας το αγγειοχειρουργικό τμήμα αρνήθηκε να δεχτει και οι γιατροί του να χειρουργήσουν τον 72χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Αρχικά ο 72χρονος ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, η οποία απαιτούσε άμεση αγγειοχειρουργική αξιολόγηση. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, ωστόσο, δεν διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα, γι’αυτό και ζητήθηκε η διακομιδή του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το κοντινότερο νοσοκομείο με αγγειοχειρουργική μονάδα ήταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ωστόσο, οι αγγειοχειρούργοι αρνήθηκαν να δεχτούν τον 72χρονο, λέγοντας ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία και πως το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν πλήρες μέχρι το μεσημέρι.

Μετά από προσπάθειες τόσο των γιατρών από το νοσοκομείο Αμαλιάδας, όσο και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που παρενέβη, για να πείσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για την σοβαρότητα της κατάστασης του 72χρονου, η απάντηση που έλαβαν ήταν και πάλι αρνητική.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι ο ασθενής να πέσει σε κώμα και λίγο αργότερα να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.

Για το περιστατικό το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να καταλογιστούν πειθαρχικές και να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.

ΕΔΕ για το περιστατικόΤη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνηθεί για ποιον λόγο δεν διακομίστηκε ο 72χρονος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Ο 72χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ημέρα κατά την οποία δεν εφημέρευε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, ωστόσο, θα διερευνηθεί εάν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

http://www.achaiachannel.com/i

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *