Ο γιατρός που σώζει δωρεάν τις καρδιές χιλιάδων παιδιών

καλαγκόςΈνας Έλληνας καρδιοχειρουργός, που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, κ. Αυξέντιος Καλαγκός,έχει σώσει εδώ και πολλά χρόνια την ζωή σε χιλιάδες άπορα παιδιά που έπασχαν από καρδιοπάθειες έναντι φυσικά μηδενικής αμοιβής. Ο κ. Καλαγκός συνεργάζεται πλέον με την καρδιοχειρουργική κλινική του Παίδων Μητέρα κι όπως ανακοίνωσε η κλινική, ο ειδικός θα διενεργεί δωρεάν τις αναγκαίες επεμβάσεις σε παιδιά ανασφάλιστα ή άπορα τα οποία έχουν διαγνωστεί με συγγενείς καρδιοπάθειες. Μέχρι στιγμής έχει χειρουργήσει επιτυχώς 4 περιστατικά, σε συνεργασία με την Παιδοκαρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου και την Παιδοκαρδιολογική Κλινική. Η συνεργασία υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ,αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η ιατρική δεν είναι μόνο επάγγελμα,είναι κυρίως λειτούργημα.

Ο καταγόμενος από την Κωνσταντινούπολη καθηγητής τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν, το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια. Με αφορμή τη συνεργασία του με το ΜΗΤΕΡΑ δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι «θα μπορώ να συνεχίσω το φιλανθρωπικό μου έργο και στην Ελλάδα, χειρουργώντας δωρεάν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες».

 

Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι επίσης ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ο κ. Καλαγκός είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/ Θωρακοχειρουργικής για το 2014 και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη.

http://www.ygeianews.gr/node/3556

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *