Δημήτρης Τσούμας. «Μιλά» το κινητό του γιατρού

δολοφονια γιατρούΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

«Όλα είναι ανοιχτά», είναι η εκτίμηση αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που ασχολούνται με την αποκάλυψη και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών, που πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν, με έντονο μίσος, τον 56χρονο παιδοχειρουργό Δημήτριο Τσούμα, το βράδυ του Σαββάτου, στις παρυφές της Λάρισας.

Ενδεικτικό ότι οι έρευνες των αρχών εγγίζουν ένα ευρύ φάσμα σεναρίων και υποθέσεων, είναι ότι μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, είχαν εξεταστεί τουλάχιστον 40 μάρτυρες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και καλούνταν να καταθέσουν και άλλοι… «Απλωνόμαστε κι άλλο», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση αξιωματικού. Μετά την παρέλευση του 24ωρου από την ανεύρεση του πτώματος το πρωί της Κυριακής, δίπλα από τις σιδηροδρομικές γραμμές προς Βόλο, εκτός πόλης, σε χωματόδρομο, αυτά που θεωρούν κρίσιμα οι αστυνομικοί και προσπαθούν να απαντηθούν, είναι:

 

-Οι συνομιλίες από το κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε πάνω στο θύμα. Ήδη κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για να ελεγχθούν οι κλήσεις που δέχτηκε και έλαβε το θύμα και θεωρείται βέβαιο ότι θα βοηθήσουν σημαντικά προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης του ατόμου ή των ατόμων, που μπορεί να είχαν ραντεβού μαζί του, το βράδυ του φόνου.

 

-Η διαδρομή που ακολούθησε το θύμα με το αυτοκίνητο που επέβαινε και οδηγούσε άλλος. Ερευνώνται όλες οι πιθανές διαδρομές από το κέντρο της Λάρισας και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν άτομα, που τον γνώριζαν και μπορεί να τον είδαν, έστω τυχαία, σε αυτή τη διαδρομή. Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου ή των επιβαινόντων, θα οδηγήσει με βεβαιότητα στον ένοχο ή τους ενόχους της δολοφονίας, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι το θύμα τους γνώριζε και δέχτηκε να πάει, σε κάποιο είδος συνάντησης. Πίστευε μάλιστα, ότι θα επέστρεφε γρήγορα…

 

Σίγουρο είναι ότι ο γιατρός ήταν ζωντανός, όταν μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε και δεν εγκαταλείφτηκε εκεί, μετά τη δολοφονία. Η αστυνομία εξετάζει και το αν υπήρχε κάποιου είδους «συναλλαγή» δράστη ή δραστών και θύματος, άγνωστο με ποιο αντικείμενο, που τον «δελέασε» όμως, για να δεχτεί να μπει στο αυτοκίνητο και να πάει στη μοιραία συνάντηση. Το θύμα ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, συντηρητικός, χωρίς ξενύχτια και δεν έδινε δικαιώματα για να τον σχολιάσουν…

 

* Η κηδεία του Δημήτρη Τσούμα θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, από το ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας.

 

Ε. Ρ.

Άγριο έγκλημα με θύμα γνωστό Λαρισαίο παιδοχειρουργό, από άγνωστο ή άγνωστους δράστες σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Λάρισα, χωρίς μέχρι αργά το βράδυ, να υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα τους και τα κίνητρα που προκάλεσαν το στυγερό έγκλημα που συγκλονίζει την περιοχή.

 

Ο 56χρονος χειρουργός παίδων Δημήτριος Τσούμας, βρέθηκε νεκρός νωρίς το πρωί σε χωράφι, στο τέρμα της οδού Κάρλας στο ύψος περίπου της ψυχιατρικής κλινικής Αλ. Θωμά, από διερχόμενο συμπολίτη που ειδοποίησε τις αρχές και ξεκίνησε ανακριτικός μαραθώνιος για την εξυγίανση της υπόθεσης.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

 

Ήταν 7.30 περίπου χθες το πρωί όταν Λαρισαίος , περπατώντας κοντά στην οδό Κάρλας, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου προς Βόλο, και μέσα σε παρακείμενο χωράφι, αντίκρισε το πτώμα του άτυχου άνδρα, που έφερε τραύματα στο κεφάλι και το λαιμό. Δίπλα του δεν υπήρχαν όπλα ή οτιδήποτε άλλο που να δείχνει –με την πρώτη ματιά- εάν επρόκειτο για έγκλημα ή αυτοκτονία ενώ και τα ρούχα του νεκρού δεν πρόδιδαν εάν είχε προηγηθεί πάλη ή όχι. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και μέσα σε λίγη ώρα, έσπευδαν επί τόπου άνδρες της Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής. Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο ΓΝΛ, για νεκροψία-νεκροτομή.

 

Και εκεί, τα ευρήματα σόκαραν: ο άτυχος παιδοχειρουργός είχε κυριολεκτικά εκτελεστεί σχεδόν εξ επαφής, με δυο βολές από κυνηγετική καραμπίνα στο κεφάλι και με ένα μεταθανάτιο τραύμα από μαχαίρι στον τράχηλο. Η μία από τις δυο βολές (με φυσίγγι για πουλιά…) είχε πύλη εισόδου από τη δεξιά κάτω γνάθο και εξόδου από το κρανίο και η άλλη από την ίδια περίπου περιοχή εισόδου και έξοδο από την κοιλότητα ματιού. Η δε μαχαιριά –που όπως «ερμηνεύουν» οι διωκτικές αρχές δείχνει συνήθως εγκλήματα έντονου μίσους ή ανεξέλεγκτου ερωτικού πάθους …- ήταν στον τράχηλο και είχε γίνει μετά το θάνατο του θύματος. Σα να επρόκειτο δηλαδή για «χαριστική βολή» που σφράγιζε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητα του δράστη ή των δραστών να κλείσουν θεαματικά με αίμα έναν άγνωστο κύκλο χρόνιας η στιγμιαίας συνύπαρξης…

 

Η ώρα της «αυτοδικίας» και του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών, ήταν περίπου η 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή.

 

Μαρτυρίες περιοίκων για πυροβολισμό (ή ήχου που να μπορεί βάσιμα να χαρακτηριστεί ως τέτοιος) περί τα μεσάνυχτα , δεν φαίνεται να ευσταθούν, ούτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

 

Ο γιατρός , είχε φύγει από το σπίτι του, στην οδό Μπότσαρη στο κέντρο της Λάρισας, λίγες ώρες νωρίτερα, χωρίς –σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- να πάρει μαζί του κλειδιά , καθώς θα επέστρεφε σύντομα. Όμως έμελλε να μη γυρίζει ποτέ.

 

Οι αστυνομικές αρχές, αμέσως μετά την μεταφορά της σορού για νεκροτομή στο ΓΝΛ, ξεκίνησαν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του δράστη η των δραστών, αναζητώντας κίνητρα και στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια τους, καλώντας στην Αστυνομική Διεύθυνση άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον ή από οπουδήποτε αλλού έκριναν σκόπιμο. Τόσο από τη Λάρισα , όσο και από την ευρύτερη περιοχή, ενώ φαίνεται να «ξεσκονίζουν» ιδιαίτερα παρέες, συνήθειες και περιβάλλον τόσο προσωπικό όσο και επαγγελματικό.

 

Βασικό στοιχείο που θα ρίξει φως στην υπόθεση- και θα είναι το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό του η των δραστών – είναι τα φονικά όπλα. Όμως ούτε καραμπίνα , ούτε μαχαίρι είχαν βρεθεί μέχρι αργά χθες τη νύχτα, ενώ ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει και για το πώς έφτασε από το κέντρο της πόλης στο σημείο που βρέθηκε , όπου προφανώς, δεν πήγε με τα πόδια, (καθώς δεν είχε πάρει μαζί του τα κλειδιά σπιτιού και αυτοκινήτου του). Αρα , εκτιμούν οι αρχές, προφανώς επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο κάποιου γνωστού του ατόμου, (άγνωστο εάν επρόκειτο για άνδρα ή γυναίκα) με το οποίο ίσως είχε ραντεβού ή συναντήθηκε τυχαία, και το οποίο ίσως ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό…

 

Το ιατρείο του λειτουργούσε στην αρχή της οδού Παπακυριαζή, δίπλα από το πρώην στρατιωτικό πρατήριο, ενώ το τελευταίο διάστημα χειρουργούσε στην κλινική Πατσίδη, όπου έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την καλότροπη διάθεσή του. Ο άτυχος παιδοχειρουργός ήταν παντρεμένος με Λαρισαία και έχει ένα παιδί 16 ετών –το οποίο μένει μαζί του- από πρώτο γάμο.

http://www.eleftheria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *