Νέα από Αρκαδία. Συγκρίσεις

ARKADIA18-150x1501Το αυξημένο κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος οδηγεί στην ανάγκη χρήσης σύγχρονων εγκαταστάσεων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νοσοκομείων η ενεργειακή κατανάλωση ανά μονάδα επιφάνειας είναι ιδιαίτερα υψηλή και μάλιστα υπερδιπλάσια σε σχέση με τα υπόλοιπα δημόσια κτήρια. Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία που κόβονται δραστικά οι λειτουργικές ανάγκες όλων των νοσοκομείων, το κάθε ευρώ μετράει. Όταν, μάλιστα, το νοσοκομείο αυτό δαπανά κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ενώ βρίσκεται σε μια σχετικά ηλιόλουστη περιοχή της χώρας μας, τότε η λύση είναι προφανής: ηλιακή ενέργεια. Και η αξιοποίηση αυτής της ενέργειας, που οδηγεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, απαιτεί τη δημιουργία «έξυπνων» – οικολογικών εγκαταστάσεων, ώστε να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το ενεργειακό κόστος. Με αυτό το σκεπτικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εδώ και περίπου είκοσι ημέρες λειτουργεί ηλιοθερμικό σύστημα για τη θέρμανση των χώρων και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι θεαματικά: το διάστημα αυτό με δεδομένο φυσικά ότι ο καιρός είναι ακόμα καλός και δεν χρειάζεται θέρμανση των χώρων- το νοσοκομείο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ για πετρέλαιο. Κατόπιν αυτού μοιραία έρχεται και η σύγκριση με το δικό μας Παναρκαδικό νοσοκομείο, το καύχημα όλων, μέχρι προ τινος, στο οποίο ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για μια, ο θεός να την κάνει, ανακαίνιση, και η σκέψη στην οποία οδηγούμαστε είναι απογοητευτική έως εξοργιστική. Γιατί χρόνια τώρα ένα έργο που εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες από τον τότε υπουργό υγείας κ. Αβραμόπουλο, δεν λέει τελειώσει, οι κακοτεχνίες είναι εμφανείς ενώ κάποιοι εξυπνάκηδες πίνουν στην υγειά των κορόιδων, δηλαδή ημών των Αρκάδων χρηστών του ιδρύματος, από τα χρήματα της ανακαίνισης. Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να κινηθεί τάχιστα προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα στην ολοκλήρωση των εργασιών και μετά στην νομική αξιοποίηση του ελέγχου αυτών των εργασιών, που ήδη ολοκληρώθηκε, ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και σε εκείνο της αγοράς του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα να συμμαζέψει τα κουρέλια, όσα απέμειναν από τη ν κακοδιαχείριση και να προσπαθήσει, ει δυνατόν, την δρομολόγησή του σε μια πορεία αναγέννησης, με ένταξή του σε κάποια από τα πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα. Μαζί της θα έχει σίγουρα και τη νέα διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, που νοιάζεται για το «παιδί» της. Το νοσοκομείο της Καλαμάτας ας είναι ο μπούσουλας σε μια πορεία αναγέννησης. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

ΠΟΑ σε Γεωργιάδη

Με τον υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Ρεβελιώτη, τον ταμία κ. Ανδρέα Παπαντωνίου και τον κ. Παναγιώτη Καραφωτιά, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιντιανάπολις και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στο νέο ΔΣ του νοσοκομείου με δικαίωμα ψήφου. Η συζήτηση οργανώθηκε γύρω από τα προβλήματα του νοσοκομείου, την σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ υπουργείου και Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, την απελευθέρωση κάποιων γραφείων που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια στο νοσοκομείο, την επιχειρούμενη ανακαίνιση και τα αποτελέσματα του ελέγχου της που διενήργησε ελεγκτική εταιρεία, όπως αυτά περιγράφονται σε σχετική έκθεσή της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία και γι αυτό έχει την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργού, στην δημιουργία κυλικείου εντός του νοσοκομείου, τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατ ευθείαν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Μεταφορά σκουπιδιών

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει σχετικά με την μεταφορά και εναπόθεση των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, δεδομένου ότι η σύμβαση που υπάρχει υλοποιείται κανονικά και ακόμη βρισκόμαστε στο 60% αυτής της συμφωνίας. Αυτά τόνισε χθες ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης με την προσθήκη ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μεταφορά απορριμμάτων ενώ σε περίπτωση δημιουργίας εμπλοκής υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Θεωρεί μάλιστα πως σύντομα θα υπάρξει συγχώνευση των νομαρχιακών ΦΟΔΣΑ σε έναν Περιφερειακό, μετά από έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα βοηθήσει την κατάσταση. Παράλληλα σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για να πληροφορηθεί σχετικά με την χωροθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης αλλά και το κόστος της διαχείρισης, που τελικά θα μετακυλιστεί στους δημότες.

 

Φάρσα για βόμβα

 

Τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα αναστάτωσε χθες για μια ώρα τα δικαστήρια της πόλης, με αποτέλεσμα να διακόψουν τη λειτουργία τους. Διατάχθηκε εκκένωση των χώρων για έλεγχο μέχρις ότου αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

 

Παγγορτυνιακό αντάμωμα

 

Η Παγγορτυνιακή Ένωση διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 27-9-2013 το 3ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα, στις 20:30, στο Θέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι γνωστοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο πρωτοπρεσβύτερος π.Χρήστος Κυριακόπουλος.

 

Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης του κοινού θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία, του σκηνοθέτη Σωτήρη Λαμπρόπουλου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύντομη ομιλία του διδάκτορα Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Δημ. Σταθακόπουλου, με θέμα: «Άλωση της Τριπολιτσάς – Συμβολή των Γορτυνίων Αγωνιστών». Η εκδήλωση για άλλη μια φορά υποστηρίζεται υλικοτεχνικά από τον Δήμο Ιλίου, ο οποίος διαθέτει και το χώρο, χάρις στον συμπατριώτη μας Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο.

 

Αργεντίνικο Τάνγκο

 

Μια βραδιά γεμάτη χορό και μουσική που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με Αργεντίνικο Τάνγκο (Milonga), θα απολαύσουν απόψε οι ενδιαφερόμενοι στις 22.30 στο χώρο του Μεγάλου Καφενείου στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης . Οι λάτρεις του tango αλλά και της ποιοτικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν στους ρυθμούς αυτού του χορού και να απολαύσουν το ποτό τους στον μαγευτικό χώρο με μουσικές επιλογές του Aργεντίνου Luis Romero Berruti. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Βρίσκεται εκεί χωρίς να τον βλέπουμε, ρέει, μετρά, γερνά και δεν επιστρέφει. Ο χρόνος, μια έννοια που απασχόλησε από νωρίς τον άνθρωπο και έγινε αφορμή για να γεννηθούν μύθοι και ιστορίες (για την αρχή και το τέλος του κόσμου, την αιώνια νεότητα, την περιοδικότητα των μεταβολών που αυτός προκαλεί, την εναλλαγή της μέρας με τη νύχτα, τις εποχές, την παλίρροια) θα πρωταγωνιστήσει το τριήμερο 27-29/9 μέσα από μια γκάμα εκδηλώσεων σε μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα. Τα ραντεβού μας με «Τα πρόσωπα του χρόνου» ετοιμάζονται να πυροδοτήσουν φυσικά οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένας από τους πιο δημοφιλείς πανευρωπαϊκούς θεσμούς που προσφέρει απλόχερα δωρεάν αφορμές για πολιτιστικές ανακαλύψεις κάθε τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Στην περιοχή μας εκδηλώσεις θα γίνουν στη Δημητσάνα, στο Yπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 με θέμα: «Οι 12 μήνες του χρόνου» Αφήγηση παραμυθιού με κουκλοθέατρο για παιδιά Δημοτικού, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

 

Χαμογελάτε

 

-Ποιος είναι ο καλός σύζυγος ;

-Αυτός που έχει κλειστό το στόμα κι ανοιχτό το πορτοφόλι.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Συγκρίσεις”

  1. Και εδω επιβεβαιωνεται η βλακεια αυτης της φυλης !!!

    Οταν επρεπε ,οι ταχα εξυπνοι και ικανοι Ελληνες ,να σκεφτουμε οτι οι 320 απο τις 365 μερες ηλιοφανειας πρεπει με καποιο τροπο να μας προσφερουν καποιο εισοδημα σαν χωρα ,εμεις ξαπλωναμε στις παραλιες και περιμεναμε να κοροϊδεψουμε κανενα τουριστα ,να τον ξεπουπουλιασουμε και να δουλευουμε για ενα με εναμιση μηνα ωστε να τη βγαζουμε και τους υπολοιπους !!!

    Αντ’ αυτου οι Σουηδοι ,οι Νορβηγοι και αλλοι βορειοι που βλεπουν τον ηλιο το καλοκαιρι ,στην ΕΛΛΑΔΑ ( !!!!!!! ) ειναι πρωτοποροι στην ηλιακη ενεργεια !!!
    Και την αιολικη .
    Ακουσον ,ακουσον ,στις κυκλαδες ,εκει που δεν σταματα να φυσαει ΠΟΤΕ κανενας φωστηρας Ελληνας δεν σκεφτηκε να εκμεταλευτει αυτο το θειο δωρο !!!!!!!!!

    Καταλαβατε λοιπον γιατι η χωρα αυτη ειναι καταδικασμενη να ειναι μονιμως επαιτης των πιο εξυπνων λαων !;!;!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *