Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις

kardiaki-aneparkeia-e1358860283455Πρόγραμμα δράσεων με δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις υλοποιούν το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), που φέτος έχει ως μήνυμα «Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί σε μια υγιή καρδιά».

Ειδικότερα, γιατροί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» θα βρίσκονται στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, από 09:30 έως 17:00, όπου θα ενημερώνουν τους πολίτες και θα ελέγχουν, δωρεάν, την αρτηριακή τους πίεση, την ολική χοληστερόλη , τον καρδιακό ρυθμό και θα προσδιορίζεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, βάσει ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

 

Αύριο, γιατροί της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα επισκεφθούν σχολεία στη Δάφνη, όπου και θα εξετάσουν παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, ενώ το Σάββατο θα βρίσκονται στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό για ενημέρωση του κοινού.

 

Με έμφαση στην πρόληψη των καρδιοπαθειών θα κινηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς. Η έναρξη θα γίνει από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, όπου οι υπάλληλοι του υπουργείου θα εξεταστούν στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόβλεψης Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

 

Η δράση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης, λήψη δημογραφικών στοιχείων, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και συμβουλευτική νοσηλευτική. Σε όλους τους εξεταζόμενους θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα του Ωνασείου για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης καθώς και αντίστοιχες διατροφικές συνήθειες.

 

Το 2012 η εφαρμογή του προγράμματος έδωσε τη δυνατότητα να εξεταστούν συνολικά 2147 άτομα. Στη συνέχεια, οι δράσεις θα συνεχιστούν με τη συνεργασία του Ιδρύματος σε Δήμους της Αττικής και θα περιλαμβάνουν επιπλέον ενημερωτικές ομιλίες και τη διοργάνωση σεμιναρίων Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

http://www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *