Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

6a231f_27-9-2013, Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Χανίων (3) Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», κατά της διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Χαράλαμπο Δουλγεράκη, για τη λειτουργία και τις ανάγκες του νοσοκομείου και επανέλαβε τη δέσμευσή του για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, εντός του 2013, δεδομένων των δυνατοτήτων της Οικονομίας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο είναι από τα καλύτερα της χώρας. Το Υπουργείο Υγείας άκουσε όλα c55a5c_27-9-2013, Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Χανίων (2)τα αιτήματα για ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους μας, εντός του 2013, θα έχουμε τόσο προσλήψεις γιατρών, όσο και προσλήψεις και μεταφορά νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Χανίων, ώστε να μπορεί να συνεχίσει αυτή την καλή προσπάθεια που κάνει. Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή του Νοσοκομείου και όλο το προσωπικό, γιατί πραγματικά σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες έχουν πετύχει να έχουν μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών, πράγμα που χρειάζεται η πατρίδα μας, χωρίς ωστόσο έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Ειδικότερα, για τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τον κ. Διοικητή για όσους ζητούν, 17 στο σύνολο, δηλαδή ποιοι έχουν προτεραιότητα και αυτούς τους πρώτους –περίπου 10- ελπίζω να τους έχουμε φέρει έως το τέλος του χρόνου. Ήδη στείλαμε έναν».

Από την πλευρά του ο κ. Δουλγεράκης δήλωσε :

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, για την τιμή που μας έκανε να μας επισκεφθεί σήμερα στο νοσοκομείο, μαζί με όλους τους γιατρούς και τα θεσμικά όργανα που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Θέσαμε τα προβλήματα του νοσοκομείου, έγινε πραγματικά μια διεξοδικότατη συζήτηση πάνω σε αυτά και ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τη στήριξη και τη βοήθειά του σε ένα νοσοκομείο που πραγματικά παράγει και στηρίζει έναν ολόκληρο νομό και όχι μόνο.

Ήδη, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, γιατί έγινε πριν από μερικές ημέρες η πρώτη πρόσληψη από τις παλαιές προκηρύξεις του 2010, ενός χειρουργού γιατρού, και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων, όπως ο ίδιος ανέφερε, θα μπορέσουμε μέχρι το τέλος του 2013 να έχουμε ακόμα αρκετούς από αυτούς τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από αυτό που θα προκηρυχθεί και από την κινητικότητα που πιθανόν να υπάρξει σε άλλα μέρη και σε άλλους οργανισμούς».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *