Πόλεμος Άδωνι νοσοκομειακών γιατρών: ”Δουλικός ο Άδωνις στην τρόικα”. Δήλωση Δ. Βαρνάβα

αδωνις βαρναβαςΤελειωμό από ότι φαίνεται δεν έχει η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ Δ Βαρνάβα και του Άδωνι Γεωργιάδη. Τι απάντησε ο κ.Δ.Βαρνάβας στον υπουργό υγείας. Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ Δ.Βαρνάβας μετά τη ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης από την τηλεόραση του Skai. Συγκεκριμένα ο κ.Βαρνάβας αφού χαρακτήρισε ”ώς άκρως τιμωρητικό μέτρο το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία κάλεσε τους ασθενείς να αρνούνται να καταβάλουν το 25ευρω, όπως και το εισιτήριο των 5 ευρώ για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία”. Σύμφωνα με τον κ Βαρνάβα ”η θέση αυτή αποτελεί την επίσημη άποψη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιωμένη στο συνέδριό της και σε πλειάδα συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί ταμείων σε Νοσοκομεία από γιατρούς, εργαζόμενους, δημάρχους και συλλόγους ασθενών, αποτρέποντας την πληρωμή του 5ευρου”.

Μετά από αυτή την αναφορά ο κ.Βαρνάβας δήλωσε πως το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρνάβας ”με απείλησε με πειθαρχική διαδικασία, διότι είμαι δημόσιος υπάλληλος. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος το ολίσθημά του, ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν κατάλαβα καλά τι είπα”.

Σε άλλο σημείο ο κ.Βαρνάβας ανέφερε ”ότι κατάλαβα πολύ καλά τι είπα και δεν θα διστάζω να το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια εμφάνισή μου.Τον ενημερώνω επίσης ότι ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν είμαι υπάλληλος του εκάστοτε υπουργού (αλλοίμονο!) ώστε να εμπίπτω στη δικαιοδοσία του, αλλά εκπροσωπώ τους γιατρούς και το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εκείνος ποδοπατά βάναυσα”. Και συνέχισε: ”το μόνο αντικείμενο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του και εάν επιθυμεί μπορεί να ελέγξει ο κ. Γεωργιάδης είναι η εργασία μου στο Νοσοκομείο που υπηρετώ, εργασία την οποία συνεχίζω να παρέχω αδιαλείπτως όλα τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάτι που ο προκάτοχός του εκθείαζε στη Βουλή”.

Καταλήγονταςο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε πως : ”Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει”.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ- δήλωση για τις απειλές του κ. Γεωργιάδη

Αθήνα,  26 Σεπτεμβρίου 2013

 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

Χτες ήμουν προσκεκλημένος σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την επιβολή του εισιτηρίου των 25ευρώ στους ασθενείς θα έχουν την ατυχία μετά την  1η Ιανουαρίου του 2014 να αρρωστήσουν και να εισαχθούν σε Νοσοκομείο.

 

Ανέφερα ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πως όταν υπάρχουν 6 εκατ. ανασφάλιστοι και σοβεί στη χώρα ανθρωπιστική κρίση τέτοιο τιμωρητικό μέτρο αποτελεί εγκληματική πολιτική, γι αυτό και καλούμε τους ασθενείς να αρνούνται να καταβάλουν το 25ευρω, όπως και το εισιτήριο των 5 ευρώ για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία. Η θέση αυτή αποτελεί την  επίσημη άποψη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιωμένη στο συνέδριό της και σε πλειάδα συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί ταμείων σε Νοσοκομεία από γιατρούς, εργαζόμενους, δημάρχους και συλλόγους ασθενών, αποτρέποντας την πληρωμή του 5ευρου.

 

Αφού είχα αποχωρήσει από τον σταθμό παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Γεωργιάδης και απείλησε ότι όσα είπα εμπίπτουν σε πειθαρχική διαδικασία, διότι είμαι δημόσιος υπάλληλος. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος το ολίσθημά του, ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν κατάλαβα καλά τι είπα.

 

Ενημερώνω λοιπόν τον κ. Γεωργιάδη ότι κατάλαβα πολύ καλά τι είπα και δεν θα διστάζω να το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια εμφάνισή μου.

 

Τον ενημερώνω επίσης ότι ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν είμαι υπάλληλος του εκάστοτε υπουργού (αλλοίμονο!) ώστε να εμπίπτω στη δικαιοδοσία του, αλλά εκπροσωπώ τους γιατρούς και το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εκείνος ποδοπατά βάναυσα.

 

Το μόνο αντικείμενο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του και εάν επιθυμεί μπορεί να ελέγξει ο κ. Γεωργιάδης είναι η εργασία μου στο Νοσοκομείο που υπηρετώ, εργασία την οποία συνεχίζω να παρέχω αδιαλείπτως όλα τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάτι που προκάτοχός του εκθείαζε στη Βουλή.

 

Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει  στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει.

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

                                                                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

 

One thought to “Πόλεμος Άδωνι νοσοκομειακών γιατρών: ”Δουλικός ο Άδωνις στην τρόικα”. Δήλωση Δ. Βαρνάβα”

  1. Επρεπε να δειτε την πρωϊνη συνεντευξη που εδωσε ο Αδωνις στο BBC .
    Δεν ηξερα που να κρυφτω με τις ανοησιες που αραδιασε περι μνημονιου ,περι αναπτυξης ,περι πληρωμης των οφειλομενων κ.λ.π

    Και οταν τον ρωτουσε ο δημοσιογραφος γιατι ,επι 3 1/2 χρονια ,αγωνιζονται να κανουν αυτα που …δεν κανουν ,οπως στα κλειστα επαγγελματα ,στις ιδιωτικ/σεις κ.α ,πως καταπινε τη γλωσσα του …

    Αλλα ,ειπαμε ,οι λαοι εχουν τις ηγεσιες που τους αξιζουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *