Skip to main content

Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Στο εδώλιο για το θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη

βουλγαριδηΤο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ ζητά με αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου η οικογένεια της αδικοχαμένης 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη Θεοδοσάκη, η οποία τον Αύγουστο του 2009 ξεψύχησε μόνη και αβοήθητη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί από τους συγγενείς της.

Η αγωγή κατά του νοσοκομείου αριθμεί περισσότερες από 190 σελίδες και μέσα από αυτή αποδίδεται στον καθένα από τους κατηγορούμενους ο βαθμός εμπλοκής του στους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τη Μαρία.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείου Ηρακλείου αναβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013, έπειτα από αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Η άτυχη γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο το 2009

Υπενθυμίζουμε ότι στις 21 Ιουνίου 2013, για το ποινικό μέρος της υπόθεσης (διαβάστε εδώ), το δικαστήριο έκρινε ένοχους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευμένη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς. Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *