Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ! Τι σκευάσματα θα πωλούνται

supermarket medicinsΣε λίγο καιρό δίπλα στο γάλα και στα λοιπά τρόφιμα σε ένα σούπερ μάρκετ οι Έλληνες καταναλωτές θα βρίσκουν και διάφορα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) αλλά και βιταμίνες. Ο κύβος ερρίφθη… Φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας που δε χρειάζονται συνταγή αλλά και βιταμίνες θα πωλούνται πολύ σύντομα και πιθανώς έως το τέλος του χρόνου και από τα σούπερ μάρκετ.

Η υπόθεση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των φαρμακοποιών φαίνεται ότι έχει πάρει ήδη το δρόμο της καθώς και οι τροικανοί δε φαίνεται να διαφωνούν.

Το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δανειστές μας συμφώνησαν ότι στα σούπερ μάρκετ δε θα πρέπει να πωλούνται σκευάσματα που μπορεί να έχουν παρενέργειες. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα ετοιμάσει σχετική λίστα έως την επόμενη εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι θα επιλεγούν απλά αναλγητικά, αντιπυρετικά καθώς και συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες.

Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως δε συμφωνεί καθόλου με το άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Θεοδοσιάδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επανειλημμένα έχουμε τονίσει πως τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επομένως η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται με τον αυστηρό έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο από εξειδικευμένα κέντρα πώλησης όπως είναι τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού ο οποίος έχει την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση”.

Να σημειωθεί πως πολλοί υποστηρίζουν ότι στο εξωτερικό έχουν διαπιστωθεί πολλές παρενέργειες από τη χρήση φαρμάκων που έχουν αγορασθεί από σούπερ μάρκετ γεγονός που καιρό τώρα προβλημάτιζε και την ελληνική κυβέρνηση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/5064

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *