Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην 63η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

3408ce_PhotoZetta 23-09Η αποστολή του Υπουργείου Υγείας στην 63η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με θετικά σχόλια τόσο για την παρουσία της στη Σύνοδο όσο και για την μέχρι σήμερα πρόοδο που έχει συντελεστεί υπό τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μακρή, η οποία έκανε παρεμβάσεις σε μια πληθώρα θεμάτων, όπως τα μεταδοτικά και τα μη μεταδοτικά νοσήματα, η ψυχική υγεία, η πολιτική κατά του καπνίσματος, οι εμβολιασμοί, η μικροβιακή αντοχή και τα νοσήματα που μεταδίδονται με κουνούπια. Επίσης, μίλησε σχετικά με την επιρροή των κοινωνικών παραγόντων στην κατάσταση υγείας του πληθυσμού και επεσήμανε τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία. Επιπλέον, αποσαφήνισε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39Α και τόνισε, για μια ακόμα φορά, την αυτονόητη βούληση και δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και τη σημασία της διαβούλευσης με όλα τα ενδιαφέροντα μέρη που βρίσκεται εν εξελίξει.

Τέλος, παρουσίασε τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί στον τομέα της υγείας για την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινάει την 1-1-2014, επισημαίνοντας ότι το σχετικό νομοθετικό έργο παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασαν δημοσίως τις επιδοκιμασίες τους για την προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τόσο να προσαρμοστεί στις νέες δημοσιονομικές συνθήκες όσο το δυνατόν συντομότερα, όσο και να λειτουργήσει ως υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας έκανε λόγο για τη στενή συνεργασία του ελληνικού και του γερμανικού Υπουργείου Υγείας, καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με σκοπό τη μεταρρύθμιση του τομέα υγείας στην Ελλάδα και εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

 

Τέλος, η Υφυπουργός δέχτηκε συγχαρητήρια για την πρόσφατη υπογραφή του Πρωτοκόλλου για τον Περιορισμό του Παράνομου Εμπορίου Καπνού, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *