Νέα από Αρκαδία. Ενωμένοι απέναντι στη βία

ARKADIA18-150x1501Έκθαμβη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα των ημερών μετά τη δολοφονία του 34χρονου. Το σοκ που υπέστη είναι τεράστιο. Αν και αδικαιολόγητο, όταν μήνες τώρα όλοι έβλεπαν η πολιτική ζωή να κυριαρχείται από έναν άκρατο λαϊκισμό, από την ενθάρρυνση του παραλογισμού, από έναν αδιάκοπο καταγγελτικό λόγο, από μια θαλπωρή στη βία με συνεχείς παραβιάσεις των νόμων, με ισοπέδωση προς τα κάτω, χωρίς στοιχειώδη αξιοκρατία και μάλιστα σε μία χώρα που από τότε που συστάθηκε δεν μπόρεσε ποτέ να διακριθεί για τους θεσμούς και τις αρχές της, ή ακόμη περισσότερο, για τον σεβασμό προς αυτές και τους νόμους. Τι περίμεναν περισσότερο; Ο νεοναζισμός σήκωσε κεφάλι και δείχνει το τρομακτικό του πρόσωπο σε όλο του το μεγαλείο.

Στην αρχή ξεκίνησε με ένα χαστούκι «on camera». Στη συνέχεια ήρθε το αναποδογύρισμα των πάγκων των μικροπωλητών στη Ραφήνα. Ακολούθησαν τα απαράδεκτα γεγονότα στον Μελιγαλά. Ενδιαμέσως είχαμε δαρμένους μετανάστες, μαχαιρωμένους, τσαλακωμένους, επιθέσεις σε κάθε είδους αντιφρονούντες ή «κατώτερους Έλληνες». Και ποιος ξέρει τι πρόκειται να ακολουθήσει αν παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο καιάδας τους, που τον προανήγγειλαν από την τηλεόραση και τα έντυπά τους είναι πλέον εδώ. Το ξέρουν οι οροθετικοί, οι μη λευκοί, οι παρίες εν γένει.

Τα πολιτικά κόμματα, αυτά που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουν στην καταδίκη της βίας συνολικά. Στο ότι δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» βία, «αριστερή» ή «δεξιά». Η βία είναι μία και πρέπει να είναι καταδικαστέα από όλους, είτε αυτή εκδηλώνεται στον Μελιγαλά, είτε στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της κυβέρνησης και των κομμάτων του λεγομένου Συνταγματικού τόξου να συνεννοηθούν και να θέσουν εκτός νόμου με κάθε μέσο τον υπόκοσμο που χρησιμοποιεί την πολιτική ως άλλοθι, για να νομιμοποιήσει την εγκληματική του δράση. Και για να γίνει αυτό οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν μπορούν να πριονίζουν το κλαδί στο οποίο όλοι κάθονται, με κραυγές, με επιδείξεις μισαλλοδοξίας, με ανοχή της βίας και με υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών…

Πολιτισμός

Φεστιβάλ μουσικών εκδηλώσεων θα λάβει χώρα σε πόλεις της Περιφέρειας, με την συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2014, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Αφετηρία του παραπάνω προγράμματος αποτελεί το κοντσέρτο της Λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), στις 12 Οκτωβρίου 2013, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης. Οι Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονυσίου Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias), θα μας μεταφέρουν την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών.

Αδελφοποίηση

Το ερχόμενο 28 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο στις 12:00 το πρωί και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Αλώσεως, θα γίνει η δεύτερη φάση αδερφοποίησης του Δήμου Τρίπολης με το Δήμο Μεσολογγίου. Η τελετή θα γίνει στο Λιμποβίσι στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπου και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των δυο δήμων.

Αποκαλυπτήρια προτομής

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου μετά τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Μητροπέτροβα, δίπλα σε αυτές των Κεφάλα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλαπούτα και Βρεσθένης Θεοδώρητου, με σύντομη ιστορική αναφορά από τον φιλόλογο Γιώργο Βλάση.

Ο Μήτρος Πέτροβας καταγόταν από το χωριό Γαράντσα της επαρχίας Ανδρούσης. Ανέπτυξε πολεμική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των Ορλωφικών και εργάστηκε για την προετοιμασία της Επανάστασης στη Μεσσηνία. Κατά τη διάρκεια του Αγώνα τάχθηκε στο πλευρό του Κολοκοτρώνη και πήρε μέρος στη μάχη στο Βαλτέτσι και στην άλωση της Τριπολιτσάς. Φανατικός πολέμιος της Αντιβασιλείας πρωτοστάτησε στην ανταρσία των Μανιατών μετά την καταδίκη του Κολοκοτρώνη και στην εξέγερση της Μεσσηνίας για την οποία καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά δεν εκτελέστηκε λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.

Αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αρκαδίας θα συμμετάσχει στην 13η εθελοντική αιμοδοσία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2013 και κατά τις ώρες 8:30 ως 13:30 και 18:00 ως 20:00 στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. (Το Σάββατο 5-10-2013 μόνο πρωϊνές ώρες). Ωε δέλεαρ από το σύλλογο επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο « υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών».

Για τον ΧΔΒΑ

Την Μεγαλόπολη επισκέφτηκε την Πέμπτη , κλιμάκιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα της επιτροπής αναφορών. Το κλιμάκιο είχε καλέσει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας όταν είχε μεταβεί για να καταθέσει τις απόψεις του Δήμου , σχετικά με την θέληση της Ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει στην περιοχή μας Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων. Μαζί με το κλιμάκιο στην Μεγαλόπολη ήρθαν και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντής και του ΛΑΟΣ κ. Σαλαβράκος. Παρόντες, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κ. Γόντικας. Πηγή: kafeneio.megalopolis.gr

Διαχείριση Απορριμμάτων

Σύσκεψη με αντικείμενο την πρόοδο του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» ενόψει της εκκίνησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, συγκάλεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η βούληση του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο Νόμος , προκειμένου να υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους.

Η αρχαιολογική έρευνα

Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών (Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.), σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Αρκαδίας και τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων, πραγματοποιεί διημερίδα το διήμερο Παρασκευής 04 – Σαββάτου 05 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο: “Η ιστορική και αρχαιολογική έρευνα στην Πελοπόννησο, όπως προκύπτει από τα Αρχεία των ΓΑΚ νομών Πελοποννήσου και τα Αρχεία των άλλων φορέων». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου.

Χαμογελάτε

Έλεγα να πάρω σκύλο στο σπίτι αλλά τι φταίει το δόλιο να κρυώνει; Θα πάρω πιγκουίνο

Γελάτε εσείς με τους Μάγιας…γελάτε…έτσι γελούσαν και οι δεινόσαυροι με τον Νώε….

Λες “συγγνώμη” στην μάνα σου γιατί: 1% κατάλαβες το λάθος σου 99% θες να σταματήσει να μιλάει…

-Μωρό μου πες μου κάτι για να νιώσω σαν αληθινή γυναίκα. -Δεν ξέρεις να παρκάρεις!

Τι καρούμπαλο είναι αυτό ρε; -Με χτύπησαν τα παπούτσια μου… -Στο κεφάλι; -Αφού εκεί μου τα πέταξε η κάργια…!!

Χάθηκε να έχει η τύχη αφτιά και όχι οι τοίχοι ;

Και επειδή η Ελλάδα έδωσε τα Φώτα σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν ανάγκη να της στείλουν το λογαριασμό 2500 χρόνια μετά;

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Ενωμένοι απέναντι στη βία”

  1. Ολα ξεκινησαν και συνεχιζουν στραβα !!!

    Οπως αλλοστε στραβα αρμενιζει και ολοκληρη η χωρα ,οχι τωρα ,αλλα δεκαετιες ολοκληρες πριν !

    Μια χωρα με ασχετους και αμορφωτους πολιτες που ,αντι να καταλαβουν οτι αυτοι οι ιδιοι ειναι που την οδηγησαν στην κατασταση που βρισκεται ,ψαχνουν να χρεωσουν την ευθυνη στους διπλανους τους ,στους πολιτικους ,στα κομματα ,οπουδηποτε παρα να παραδεχτουν το δικο τους φταιξιμο !!!

    Παραδοχη μιας κακομοιρας ,χαρακτηριστικο παραδειγμα αυτου του ειδους των ανθρωπων που λειτουργουν απερισκεπτα χωρις να σκεφτονται το γενικοτερο καλο :

    ” Ηταν ψηφος διαμαρτυριας (στη χρυση αυγη ,εννοει ) για να αλλαξει η βουλη ,να τους ταραξουν το νευρικο συστημα … ” !!!

    Ιδου πως σκεφτεται ο μεσος πολιτης με το περισσειο μυαλο πως ψηφιζει και πως καθοριζεται και απο ποιους το μελλον της χωρας !!!
    Δηλαδη να φερουμε στην εξουσια οτι πιο αχρηστο και ανικανο διαθετει ο τοπος για να δειξουμε στους υπολοιπους !!!

    Απο την αλλη θα μου πειτε μηπως μεχρι τωρα τι ψηφιζε ;;; Μηπως ψηφιζε με αλλα κριτηρια ;
    Για να κερδισει τα λιγα ψιχουλα που θα επεφταν απο το τραπεζι με το μεγαλο φαγοποτι !
    Αυτο ηταν το κριτηριο του ψηφοφορου και δεν αμφιβαλλω οτι και στις επομενες εκλογες αυτο θα ειναι !!!

    Αν ειναι να παμε με αυτο τον τροπο ενωμενοι ,ζητω που καηκαμεεε !!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *