Είπαν ψέματα για το νέο χαράτσι (έκτακτος φόρος)

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση παραπλάνησε τους πολίτες. Το ύψος του έκτακτου φόρου στα ακίνητα που θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ από όλους τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας θα φθάσει για τις νέες οικοδομές ακόμη τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι τα 10 ευρώ όπως είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Θεσσαλονίκης.
Αυτό προκύπτει από τις λεπτομέρειες που επεξεργάστηκαν οι τεχνοκράτες στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία καταδεικνύουν πώς το ποσόν των ο,5 ευρώ ανά τετραγωνικό, το οποίο ανακοινώθηκε ως μίνιμουμ καταβολή, αφορά πλέον αποκλειστικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως τις έχει καταχωρήσει η ΔΕΗ.Παρόλα αυτά,θα πληρώσουν άνεργοι και ανίκανοι για εργασία,παρά τα περι του αντιθέτου λεχθέντα από τον αρμόδιο υπουργό.
Για κάθε οικοδομή που ανεγέρθη έως και πριν από 25 χρόνια το αντίτιμο θα φθάνει τα 20 ευρώ και για εκείνες που ανεγέρθησαν νωρίτερα θα φθάνει και τα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Το μέτρο αφορά 5. 079.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Η μη καταβολή του έκτακτου φόρου θα συνεπάγεται την ποινή της διακοπής παροχής ηλεκτρικού στις οικοδομές. Το μέτρο δεν θα καταβληθεί εφάπαξ. Ο έκτακτος φόρος θα καταβληθεί και το 2012.Είναι προφανές πώς η εξέλιξη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή που μας πέρασε. Είναι δε φυσικό ο διπλασιασμός του ύψους του έκτακτου φόρου να προκαλεί σάλο στην κοινή γνώμη.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=379171&cid=6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *