Κρατικό Νίκαιας: Για να βρουν χρήματα για φάρμακα ακύρωσαν μηχανήματα

κρατικο νίκαιαςΣοβαρές ελλείψεις αντιβιοτικών, αντιπηκτικών και φαρμάκων για ασθενείς του AIDS παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου, «στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για κρίσιμα φάρμακα, ακυρώθηκε η αγορά άκρως απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη και χρονοβόρα διαδικασία».

Παρά ταύτα, όπως αναφέρουν, το φαρμακείο συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Χαρακτηριστικά αναφέρουν σημερινό περιστατικό με ασθενείς – κατόχους βιβλιαρίων Προνοίας οι οποίοι επειδή δεν κατάφεραν να λάβουν τα φάρμακά τους, λόγω των ελλείψεων, ξέσπασαν στους υπαλλήλους του φαρμακείου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ζητούν την άμεση κάλυψη των ασθενών που παρακολουθούνται, είτε ως νοσηλευόμενοι είτε ως εξωτερικοί ασθενείς, με τα αναγκαία για την περίθαλψή τους και την υγεία τους φάρμακα.

Η 5η δόση στα νοσοκομεία

Με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη καταβάλλεται η πέμπτη δόση της τακτικής επιχορήγησης στα νοσοκομεία της χώρας, ύψους 144.470.000 ευρώ, για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους προς τρίτους που απορρέουν από αγορές αγαθών και υπηρεσιών για τον Μάιο. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η απαιτούμενη διαδικασία, ώστε στις αρχές Οκτωβρίου να καταβληθεί η επόμενη δόση της τακτικής επιχορήγησης.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531144

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ 20/9/2013 Θέμα: Τραγικές ελλείψεις φαρμάκων Σε ακραίο σημείο έχει φέρει το νοσοκομείο μας η ελλιπής χρηματοδότηση. Η ισορροπία τρόμου ανάμεσα στα εξαιρετικά χαμηλά κονδύλια και τις ανάγκες των ασθενών, τις τελευταίες ημέρες κατέρρευσε. Έτσι παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπηκτικά, φάρμακα για τους ασθενείς με AIDS. Στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για κρίσιμα φάρμακα, ακυρώθηκε η αγορά άκρως απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η νόμιμη και χρονοβόρα διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, το φαρμακείο συνεχίζει να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Η οργή των ασθενών με βιβλιάρια Προνοίας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω των ελλείψεων ξέσπασε σήμερα άδικα στους υπαλλήλους του φαρμακείου. Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή και κατ’ εξοχήν αρμόδιοι είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η πολιτική που εφαρμόζουν έχει σκοπό την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου μας και, πρακτικά, το λειτουργικό του κλείσιμο. Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας και την άμεση κάλυψη των ασθενών που παρακολουθούνται, είτε ως νοσηλευόμενοι, είτε ως εξωτερικοί ασθενείς με τα αναγκαία για την περίθαλψή τους και την υγεία τους φάρμακα. Για την 5μελή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ Όλγα Κοσμοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *