Νέα από Αρκαδία. Παράλογη η επένδυση στη βία

ARKADIA18-150x1501Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Οι προκλήσεις της νεοναζιστικής ομάδας που εγκαταστάθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές στο μαλακό υπογάστριο του εγχώριου κοινοβουλευτισμού δεν έχουν όρια. Αν διαβάσει κανείς τα κείμενά τους, ακούσει τις θεωρίες τους, λάβει υπόψη τις πληροφορίες για την εκπαίδευσή τους και δει τις κινήσεις τους σε Θερμοπύλες και Μελιγαλά, μάλλον ανατριχιάζει.

Ωστόσο στην Ιστορία του κοινοβουλευτισμού η Δημοκρατία ποτέ δεν κινδύνευσε όταν δεν έδωσε η ίδια στους αντιπάλους της το σκοινί για να την κρεμάσουν. Συνεπώς όταν λέμε κάποιος να τους σταματήσει, δεν εννοούμε τους «κασιδιαραίους», τους «εγέρθητους» και τη λοιπή ομάδα. Εννοούμε τους εκπροσώπους των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου που παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής με τον τρόπο του καθένας. Αντί να βάλουν εμπράκτως στο περιθώριο τους βουλευτές της, να τους αγνοούν, να μην τους απευθύνουν καν τον λόγο – επειδή προσβάλλουν τη δημοκρατική τάξη, τον κοινοβουλευτισμό, την αισθητική και τη νοημοσύνη – λειτουργούν σαν πασαδόροι και τους δίνουν διαρκώς την μπάλα. Εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Με αποτέλεσμα να απαξιώνουν με το χειρότερο τρόπο τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και να τροφοδοτούν την ένταση της Χρυσής Αυγής, μέσω των φουσκωμένων δημοσκοπήσεων, που οδηγεί ακόμα και στο θάνατο. Τραγική περίπτωση η δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη.

Ο λανθάνων ή και φανερός φασισμός αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεχτός εν ονόματι της όποιας κρίσης, εν ονόματι των όποιων διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Οι δυνάμεις του κοινοβουλευτικού τόξου οφείλουν να αντιδράσουν, οφείλουν να πείσουν τους πολίτες που παρασύρονται από την οργή και τα προβλήματα τους, ότι ο αντικοινοβουλευτισμός, ο λαϊκισμός και η βία, όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο στα προβλήματά τους, αλλά θα τα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει όμως αντιδρούν στις προκλήσεις τους. Τουναντίον οφείλουν να προτρέψουν τις δυνάμεις ασφαλείας και τη δικαιοσύνη να κινητοποιηθούν και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Όσο δικαιολογημένη κι αν είναι η αγανάκτηση ενός μέρους τουλάχιστον της κοινωνίας για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, άλλο τόσο αδικαιολόγητη και παράλογη είναι η επένδυση στη βία, στον τραμπουκισμό, στο ρατσισμό, στο νεοναζισμό. Αρκετά έχουμε πληρώσει στο παρελθόν το διχασμό των ελλήνων σε προδότες και πατριώτες…Ας μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη…

Μεταφορά αποβλήτων

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τα περασμένης Τρίτης με θέμα την «Μεταφορά αστικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαληστήρι Φυλής», με απευθείας ανάθεση και με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, καταψήφισε η αντιπολίτευση των κ.κ Παυλή, Νικολάου και Παπαζαχαρία. Μάλιστα ο επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παυλής καταλόγισε ανικανότητα στη δημοτική πλειοψηφία σχετικά με τη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος ενώ έκανε λόγο και για «κομπίνες» κατά τη μεταφορά τους εδώ κι εκεί. Αντίθετα ο δήμαρχος μίλησε για σύντομη επίλυση του προβλήματος θέτοντας τον χρονικό ορίζοντα των 2-3 μηνών για την οριστική απομάκρυνσή τους από την Αγία Τριάδα.

Ράδιο ταξί

Ο Συνεταιρισμός Ράδιο ταξί ο «Κολοκοτρώνης» ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών του αποφάσισε την μείωση τις ελάχιστης διαδρομής κατά δυο(2) Ευρώ στην τηλεφωνική κλήση αγνοώντας τα λειτουργικά έξοδα του συνεταιρισμού και των μελών του κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση στο ταξί από τους συμπολίτες τώρα που η οικονομική κρίση αγγίζει τους πιο πολλούς.

Επίσης αποφασίστηκε η προσφορά κατά 15% επί του τιμολογίου στην μεταφορά των φοιτητών της Τρίπολης και στις εκτός έδρας διαδρομές ύστερα και από την πρόταση του επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Βυνοποιήσιμο κριθάρι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας προσκαλεί τους παραγωγούς δημητριακών της περιοχής της, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας βυνοποιήσιμου κριθαριού.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες μέρες στα γραφεία της Οργάνωσης στην Τρίπολη, στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 8. Κατά την καλλιεργητική περίοδο 2012-2013 καλλιεργήθηκαν περισσότερα από 2000 στρέμματα κριθαριού για παραγωγή μπύρας, στην περιοχή της Μαντινείας και του Λεβιδίου, έπειτα από συνεργασία της ΕΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Λόγω όμως των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή μας και επηρέασαν το σύνολο των δημητριακών που καλλιεργήθηκαν, οι αποδόσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες για ορισμένους παραγωγούς.

Πλαστική χειρουργική

Τέλος στο ζαρωμένο λαιμό της γυναίκας που μαρτυρά την ηλικία της, βάζει η πλαστική χειρουργική με την βοήθεια μιας νέας επαναστατικής τεχνικής και τη χρήση βλαστοκυττάρων από το αυτόλογο (ανθρώπινο) λίπος! Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου nano fat grafting, που παρουσιάστηκαν πριν από λίγο καιρό στο συνέδριο CATFAS IV, στη Γάνδη του Βελγίου, ήταν εντυπωσιακά, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επανάσταση στην πλαστική χειρουργική.

«Η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κάποιας ακριβής ή πολύπλοκης συσκευής, άρα δεν έχει υψηλό κόστος, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά στην ανανέωση του δέρματος του λαιμού, αλλά και στην ψυχολογία της γυναίκας.» λέει ειδικός επ αυτού γιατρός. Εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνει η μέθοδος επίσης στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, στις ρυτίδες καπνιστού, στο άνω χείλος, στο ρυτιδωμένο ντεκολτέ, στις ουλές, στις πρώιμες κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Αφύλακτοι αρχαιολογικοί χώροι

Κύριε διευθυντά,

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στον Νότο της Πελοποννήσου εντυπωσιάστηκα από τους λογής-λογής αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται ξεχασμένοι, αφύλακτοι, εγκαταλελειμμένοι μέσα στα χωράφια και στους οποίους φτάνεις μέσα από κάκιστους (τις περισσότερες φορές) δρόμους και χωματόδρομους ή και πεζός – αν καταφέρεις να τους εντοπίσεις, καθώς η σήμανση είναι κάτι παραπάνω από ελλιπής.

Μυκηναϊκοί τάφοι, ιερά και κατοικίες, θέατρα, οχυρώσεις, δεξαμενές, κάστρα και πόλεις ολόκληρες μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, αλλά και επιβεβαιώνουν με την εγκατάλειψή τους την ανικανότητά μας να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε το παρελθόν της χώρας.

Ολα αυτά τα μέρη που θα μπορούσαν να είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες μας αλλά και για εμάς θάβονται μέσα στα αγριόχορτα τη στιγμή που η εθνική μας υπερηφάνεια εξαντλείται σε μεγάλα αλλά κούφια λόγια και σε τσιτάτα περί αδιαμφισβήτητης υπεροχής του έθνους που ακούγονται πλέον τόσο ξεπερασμένα και αδιάφορα…

Μετά τιμής, Πανδώρα Πηγή: vima.gr

Κοινωνικές δομές

320 οικογένειες στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρίπολης ενώ μέχρι σήμερα , η Δημοτική Αρχή έχει προβεί στην παροχή έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων σε 500 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ανεργίας. Γι αυτό και ευχαριστεί όσους μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί με θέρμη στο κάλεσμά της και έχουν προσφέρει ο καθένας όσα και ό,τι μπορεί στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου. Οι νέες κοινωνικές δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Τρίπολης είναι: Κοινωνικό Παντοπωλείο . Κοινωνικό Ιατρείο –Κοινωνικό Φαρμακείο. Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών Δημοτικός Λαχανόκηπος Οικονομική στήριξη δημοτών Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες

Χαμογελάτε

Πάει ο άλλος και βάζει κοτσαδόρο στο Smart, τί θα τραβήξεις παλληκάρι μου; Το καροτσάκι του super market ;

Η μόνη περίπτωση να σηκωθεί και να γαβγίσει σε κλέφτη ο σκύλος μου είναι να του πάρει την θέση του στον καναπέ…

“Πουλόβερ: Ένα ένδυμα που φοράνε τα παιδιά όταν κρυώνει η μητέρα τους…

 

Είναι και μερικές που βάφονται τόσο διακριτικά τα πρωινά, σαν να έχουν επιζήσει από έκρηξη σε εργοστάσιο της Βιβεχρώμ.

Ο άνθρωπος έφτασε στην Αρη, τα κομπιούτερ κάνουν όλες τις δουλειές, η τεχνολογία είναι στα ύψη και όμως…η κονσέρβα “Ζβάν” ανοίγει ακόμα με κλειδάκι, που αν σπάσει, η κονσέρβα δεν ανοίγει ούτε με κομπρεσέρ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *