Επιστολή ΔΕΠΕ για το κλείσιμο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης

915ΔΡΤΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΔΕΠΕ) Δήμου Τρίπολης,με επιστολή της στον Δήμαρχο Τρίπολης, κάνει λόγο για τα δημοσιεύματα του τύπου περί αναστολής της λειτουργίας των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, εκφράζει ομόφωνα ότι δεν αποδέχεται και απορρίπτει κάθε σχεδιασμό που θα οδηγήσει σε κλείσιμο τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Το Δ.Σ. της ΔΕΠΕ πιστεύουμε ότι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Τρίπολης πρέπει να συνεχίσει να παράγει το δημιουργικό του έργο, απέναντι στους Αρκάδες και τους Πελοποννήσιους, για μία σειρά από λόγους, όπως:

Δεν έχει πλεονάζον προσωπικό. Το Ραδιόφωνο απασχολεί πέντε δημοσιογράφους και δύο τεχνικούς, οι οποίοι καλύπτουν «ζωντανό» ενημερωτικό πρόγραμμα, καθημερινά, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.Δεν έχει κανενός είδους οφειλές προς το Δημόσιο και προς ασφαλιστικούς φορείς, με ετήσιο προϋπολογισμό που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και, κατά συνέπεια, αποτελεί μία υγιή οικονομικά επιχείρηση. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ραδιόφωνο στο νομό Αρκαδίας, μετά το κλείσιμο της ΕΡΑ και επίσης το μοναδικό ραδιόφωνο στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα.  Αποτελεί «πνεύμονα πολιτισμού», στηρίζοντας και προβάλλοντας σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια του Νομού Αρκαδίας, όπως για παράδειγμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου και άλλες πολλές, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ομογενειακό στοιχείο της Πελοποννήσου κι αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο των υψηλών ποσοστών ακροαματικότητας, που το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα πρώτα δέκα (10) ενημερωτικά ραδιόφωνα όλης της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του e-radio.gr αφού, εκτός από τα ερτζιανά (fm), το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης εκπέμπει μέσω διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο, ενώ από το 2007 λειτουργεί ειδησεογραφική ιστοσελίδα (www.drt915.gr), η οποία ανανεώνεται καθημερινά, με υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.

Όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ρ/Σ είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί, μέλη αναγνωρισμένων ενώσεων στο χώρο του τύπου και συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι είναι μέλη της ΕΣΠΗΤ και οι τεχνικοί, μέλη της ΕΤΕΡ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι, πέρα από τα καθήκοντά τους στο ραδιόφωνο, προσφέρουν υπηρεσίες στο τμήμα τουρισμού και στο Γραφείο Τύπο του Δήμου Τρίπολης. Μέσα από τη συχνότητα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, ακούγεται η φωνή δεκάδων φορέων, συλλόγων και απλών δημοτών, οι οποίοι έχουν τις δικές τους εκπομπές.

Συνεπώς, με βάση όλα τα προαναφερόμενα, γίνεται αντιληπτό από όλους ότι, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης δεν αποτελεί έναν προβληματικό σταθμό με πλεονάζον προσωπικό, που κατασπαταλά δημόσιο χρήμα, αλλά ένα υγιές περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, με καθολική αποδοχή από τους πολίτες όχι μόνο της Τρίπολης και της Αρκαδίας, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου, που προάγει την πολύπλευρη, αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση και τον πολιτισμό. Γι’ αυτό και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και άλλους φορείς του τόπου μας.

Εν κατακλείδι, δεν αποδεχόμαστε και απορρίπτουμε κάθετα κάθε σχεδιασμό ή κυβερνητική πρόθεση παρέμβασης στη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης και δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του σταθμού, που θα οδηγήσει την περιοχή πολλές δεκαετίες πίσω και θα πλήξει καίρια την ενημέρωση των πολιτών της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου ευρύτερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ε. Τρίπολη

Ο Ιατρικός σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει καί στηρίζει με κάθε τρόπο, την  αντίθεση του σε κάθε σκέψη κλεισίματος τής Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης. Μιας υγειούς και κερδοφόρας γιά τον Δήμο  επιχείρησης.  Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (www.drt915.gr) διά μέσου του intenet έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ομογενειακό στοιχείο της Πελοποννήσου,επιτελόντας εθνική αποστολή. Κάθε σκέψη κλεισίματος καί φίμωσης του σταθμού θα μας βρεί απέναντι της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *