Χωρίς ασφάλεια 6.000.000 Έλληνες! Αποκάλυψη σοκ δια στόματος προέδρου ΕΟΠΥΥ

ΟΑΕΔΣοκ αλλά και δέος προκαλεί το αστρονομικό νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο καιρό του μνημονίου εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία έχει καταδικάσει εκατομμύρια συμπολίτες μας να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική πρόσβαση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου “Healthworld”

3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει πιστοποιημένα την ασφαλιστική ικανότητά τους!

Το κακό όμως δεν σταματά εδώ αφού κ Κοντός ανέφερε επίσης ότι ΕΟΠΥΥ “μετρά” τις πληγές του αφού υπάρχουν άλλοι 3,3 εκατ. ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασφαλισμένους αλλά και τις οικογένειες τους οι οποίες με την σειρά τους αν έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.

Η εκρηκτική αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ και πρόσφατα απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Συγκεκριμένα ο ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός σε σχετική του επιστολή καλούσε τους φαρμακοποιούς να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις, αλλά και προτάσεις, έτσι ώστε η εφαρμογή αυτή να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα καλώντας τον διοικητή να ανακαλέσει την απόφαση του.

http://iatropedia.gr/articles/read/5034

Σύμφωνα με το Βήμα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=530977) δόθηκαν τα εξής νούμερα που μου φαίνονται πιό πιστευτά. (Παπασταματάκης Γεώργιος)

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο 12ο Συνέδριο Health World 2013, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) έχει ταυτοποιήσει 6.171.000 ασφαλισμένους που έχουν ασφαλιστική ικανότητα και 3.068.000 οι οποίοι την απώλεσαν.
«Όσοι έχασαν την ασφαλιστική ικανότητα κατά βάση δεν έχουν υγειονομική κάλυψη», είπε ο κ. Κοντός, εξηγώντας ότι ανάμεσά τους είναι πρωτίστως οι άνεργοι οι οποίοι εργάζονταν ως μισθωτοί, και οι ελευθεροεπαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Δευτερευόντως _ πρόσθεσε _ η ΗΔΙΚΑ μπορεί να μην ταυτοποιεί την ασφαλιστική ικανότητα σε ορισμένους, κυρίως λόγω τεχνικών προβλημάτων, όπως η μη αναγραφή του ΑΜΚΑ.

One thought to “Χωρίς ασφάλεια 6.000.000 Έλληνες! Αποκάλυψη σοκ δια στόματος προέδρου ΕΟΠΥΥ”

  1. Τα νούμερα πιθανόν οφείλονται σε λάθη του συστήματος. Προσωπικά είδα 2 ασθενείς (ενα συνταξιούχο και ένα με αυτοκόλλητο στο βιβλιάριο) τους οποίους το σύστημα έβγαζε ως έχοντες ληγμένη ασφάλιση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *