Λάρισα. Νέο στεφανιογράφο αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

λαρισαΝέο στεφανιογράφο αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα η Καρδιολογική Κλινική, μετά από σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την δημοπράτηση της προμήθειας του, με προϋπολογισμό 650 χιλ ευρώ, με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ. Η απόκτηση νέου στεφανιογάφου είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων καρδιοπαθών οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα η στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο παλιός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός με την προμήθεια του στεφανιογράφου δίνεται λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην καρδιολογική κλινική όταν ο υπάρχον στεφανιογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στηρίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία τις Θεσσαλίας υπογράμμισε και επιθυμούμε να παρέχουν ολοκληρωμένη και αξιόπιστη φροντίδα προς τους πολίτες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιούνιο 2013.

 

Αφορά δε στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψηφιακού στεφανιογράφου για την καρδιολογική κλινική, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα στεφανιογράφο που είναι παλαιάς τεχνολογίας και έχει εγκατασταθεί από το 1995.

 

Ο νέος στεφανιογράφος θα έχει την παρακάτω σύνθεση:

 

– γεννήτρια ακτίνων Χ,

 

– ακτινολογική λυχνία,

 

– αγγειογραφική ανάρτηση,

 

– εξεταστική τράπεζα,

 

– ψηφιακό σύστημα απεικόνισης με επίπεδο ανιχνευτή,

 

– σταθμό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

http://www.eleftheria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *