Καλύτερη θεραπεία των ασθενών στις ΜΕΘ υπόσχεται ελληνικό λογισμικό

μεθ1Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κλινικής τεκμηρίωσης και υποστήριξης λήψης αποφάσεων, που διαχειρίζεται τις πολύπλοκες πληροφορίες που δίνει το περιβάλλον μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για ένα λογισμικό που καταγράφει, αποθηκεύει, ομαδοποιεί και προβάλει τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγονται ανά ασθενή στη ΜΕΘ.

Το πρόγραμμα Crit.Is δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο που καλύπτει το σύνολο της διαμονής του ασθενή στη ΜΕΘ, ενώ μεταξύ άλλων, δίνει και τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα νοσοκομειακά συστήματα ιατρικής περίθαλψης.

Με ένα κλικ είναι άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες όπως σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζωτικά σημεία του ασθενή, η διαχείριση υλικών, οι παράμετροι του αναπνευστικού προφίλ, οι νοσηλευτικές παρατηρήσεις, οι ιατρικές οδηγίες και άλλες κρίσιμες πληροφορίες.

Το Crit.is φέρνει όλους τους τύπους δεδομένων μαζί για να σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά ενός πλήρους ηλεκτρονικού φακέλου, ο οποίος επειδή είναι ανεπτυγμένος σε web περιβάλλον, μπορεί να είναι προσβάσιμος από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός νοσοκομείου.

«Ο γιατρός πλέον μπορεί πάρα πολύ εύκολα να αντλήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τον ασθενή, οποιαδήποτε στιγμή το επιλέξει. Έχουμε καταχωρημένα όλα τα στοιχεία του ασθενή, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, εγώ ως διευθυντής της Μονάδας είμαι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ξέρω τι έγινε τώρα, τι έγινε χθες, ποιος γιατρός έδωσε μία οδηγία, ποια νοσηλεύτρια την εκτέλεσε κι αν υπήρξε η οποιαδήποτε καθυστέρηση», εξηγεί ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου και υπεύθυνος ανάπτυξης του προγράμματος, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Την εμπορική εκμετάλλευση του Crit.Is έχει ήδη αναλάβει στην Ελλάδα και την Κύπρο, η εταιρεία Dräger, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας ασφαλείας.

Πέρα από την εμπορική εκμετάλλευση του Crit.Is, η Dräger διαθέτει και μία σειρά άλλων πρωτοποριακών συστημάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας των νοσοκομείων. Το IACS (Infinity Acute Care System), ένα Σύστημα παρακολούθησης φυσιολογικών παραμέτρων ασθενούς, με δυνατότητες χρήσης σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, με ασύρματο τρόπο.

Επίσης, τον νέο κεντρικό σταθμό «Infinity Central Station» για συνεχή παρακολούθηση των ασθενών της ΜΕΘ από το νοσηλευτικό προσωπικό, τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, τα οποία προορίζονται για την εκτέλεση των πλέον απαιτητικών επεμβάσεων με απόλυτη ασφάλεια καθώς και τον νέο αναπνευστήρα EVITA V300, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του, είναι κατάλληλος για χρήση στη ΜΕΘ.

health.in.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *