Πρωτοβουλίες της 7ης ΥΠΕ για τα προβλήματα νοσηλείας – Τι θα γίνει με τη Μονάδα Νεογνών

vre__mainΠρόταση και προτεραιότητα της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων είναι η ανάπτυξη της πλήρους λειτουργίας και η επίσπευση των διαδικασιών από το Υπουργείο Υγείας για την ταχύτερη δυνατή στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας στο Γ.Ν. Χανίων Άγιος Γεώργιος, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία των διακομιδών των περιστατικών, τόσο από το νομό των Χανίων όσο και από το νομό του Ρεθύμνου στο Ηράκλειο.

Στην πρόταση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “παρουσιάζονται αναλυτικά και τεκμηριωμένα, οι ανάγκες για νοσηλεία νεογνών με βάση τα στοιχεία Γεννήσεων το διάστημα 1999-2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τα νοσηλευθέντα νεογνά στις Μονάδες των φορέων παροχής Υπηρεσιών Υγείας περιοχής ευθύνης, συνθήκες διακομιδής λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, της υπάρχουσας κατάστασης του οδικού δικτύου στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, αλλά και της έλλειψης οργανωμένου κέντρου άμεσης βοήθειας, εξειδικευμένου σε περιστατικά διακομιδής νεογνών.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων, θέση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης είναι η ανάγκη της πλήρους λειτουργίας των υφιστάμενων Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Κρήτης και της Μονάδας Νεογνών του Γ.Ν. Χανίων η οποία ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της το 2008 ως Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας και έως σήμερα δε λειτουργεί πλήρως ως Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, κυρίως λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και έλλειψης βιοϊατρικού εξοπλισμού.

 

Προκειμένου να ξεπερασθούν τα παραπάνω εμπόδια στη λειτουργία της, στην πρόταση αναφερόταν η άμεση ανάγκη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μιας θέσης Επικουρικού Ιατρού Ειδικότητας Παιδιατρικής για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στον Παιδιατρικό Τομέα του Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος», της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η οποία διεβιβάσθη τον Ιούνιο στο Υπουργείο.

 

Επίσης σύμφωνα με την εισήγηση της, το προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Υγείας, αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού των 2 επιλεγέντων ιατρών Επιμελητών Ε.Σ.Υ. για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στον Παιδιατρικό Τομέα του Γ.Ν. Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

 

Παράλληλα στο στάδιο διαδικασίας ολοκλήρωσης του, βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την προμήθεια Βιοϊατρικού εξοπλισμού για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. Κρήτης, προκειμένου να υπάρχει ο πλέον άρτιος εξοπλισμός για την υποδοχή περιστατικών στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των Χανίων.

 

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Παιδιατρικού Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» σήμερα λειτουργεί με 8 ανεπτυγμένες κλίνεςκαι στελεχώνεται από 3 Επιμελητές Ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ και 1 ιατρό η οποία συνεπικουρεί, καθώς και 1 Επικουρικό ιατρό”.

http://www.cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *