Συνταγογραφία.Κουτρουμάνης. Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης, γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Βιομηχανιών, προκειμένου να επέλθει μία συμφωνία.

Ο υπουργός, ωστόσο, τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σημείωσε ότι αν συμφωνήσουν στην πρόταση του υπουργείου να ισχύσει το κλιμακωτό rebate, τότε είναι διατεθειμένος να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αν δείξουν απροθυμία στο να βρεθεί κοινός τόπος, τότε το υπουργείο θα εμμείνει στη ρύθμιση.
Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης ζήτησε διακομματική στήριξη και πρότεινε στη συνάντηση να παραστούν και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.
Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε θετική την πρόθεση του υπουργείου να αποσύρει την τροπολογία.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63379398

2 thoughts to “Συνταγογραφία.Κουτρουμάνης. Πρόθυμος να αποσύρει την τροπολογία.”

  1. Αναμφίβολα θετική εξέλιξη. Προσωπικά έχω εντοπίσει διαφορές στην αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως στις ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ γενοσήμων σκευασμάτων! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ!!
    Από την άλλη, είναι θλιβερό οι φαρμακοβιομήχανοι να έχουν περισσότερο κύρος στους υπουργούς απ’ ότι το ιατρικό σώμα! Τέλος πάντων, η απόσυρση της επαίσχυντης τροπολογίας είναι γεγονός και σε συνδυασμό με το ότι και οι μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να συνταγογραφούν, δίνει μια καλή ποιότητα παροχής ΠΦΥ στους ασθενείς, με μικρό κόστος επιβάρυνσης (αυτό της επίσκεψης στον ιατρό της αρεσκείας τους)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *