ΙΣΑ. Απαιτείται Εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του AIDS και των εξαρτησιογόνων ουσιών

ΙΣΑsmallΤην άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από το AIDS και τα ναρκωτικά που έχουν εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση του ιού του AIDS στην ομάδα των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών.

Ο ΙΣΑ έχει εδώ και καιρό τονίσει ότι απαιτείται στρατηγική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος για να μην εξελιχθεί σε ακόμα μεγαλύτερη απειλή ειδικά για τους νέους μας.

Αντιθέτως βλέπουμε μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση τόσο του προγράμματος της μεθαδόνης όσο και των υπολοίπων θεραπευτικών προγραμμάτων ενώ το τελευταίο καιρό έχει ατονήσει σημαντικά η ενημέρωση του κοινού.

Η οικονομική κρίση στερώντας την προοπτική και την ελπίδα κάνει ευάλωτους ειδικά τους νέους που ψάχνουν διεξόδους φυγής από την σκληρή πραγματικότητα. Την ίδια ώρα η βιομηχανία του εγκλήματος βγάζει στην αγορά ουσίες πιο φθηνές και επικίνδυνες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «απαιτείται εδώ και τώρα στρατηγικός σχεδιασμός για την προστασία ειδικά των ανέργων και των νέων που είναι περισσότερο ευάλωτοι στην φυγή από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν και στην αναζήτηση τεχνητών παραδείσων. Θα πρέπει να γίνει συστράτευση όλων των φορέων για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις ομάδες του πληθυσμού που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει άμεσα μέτρα καλύπτοντας τα κενά του τελευταίου χρονικού διαστήματος και να αναπτύξει Εθνική στρατηγική για την προστασία της Δημόσιας υγείας από το AIDS και τα ναρκωτικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *